Bayramiç’te, 10 yaşında hırsız diye teşhir edilen ve bir anda ülke gündemine oturan 14 yaşındaki S. A.’nın adı bu defa da bir cinayete karıştı. Aşağışapçı Köyü’nde yaşanan olayda, amcasının eşi Ü. A. (60) ile tartışan S. A.’nın evden aldığı av tüfek ile yengesine ateş açtığı iddia edildi.

Ağır yaralanan üç çocuk annesi Ü. A. olay yerinde hayatını kaybederken katil zanlısı çocuk cinayet mahallinden kaçarak kayıplara karıştı. Jandarma her yerde onu arıyor.  S. A.’nın 5 yıl önce okuldan bilgisayar çaldığı ancak bilgisayarı geri isteyen okul müdürü hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.  O dönem okul müdürü suçlamaları kaldıramayarak intihar girişiminde de bulunmuştu. Çocuk yaşta bu kadar ağır olaylara karışan çocuk için akıllara “Asıl suç kimde?” sorusu geldi.
Olay önceki gün akşam saatlerinde Bayramiç İlçesine bağlı Aşağışapçı Köyü’nde meydana geldi. 14 yaşındaki S.A ile amcasının 60 yaşındaki eşi Ü.A. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.  Tartışmanın kavgaya dönmesi neticesinde S.A’nın evden aldığı av tüfek ile yengesine ateş açtığı iddia edildi. S.A. olaydan sonra kayıplara karıştı. Ü. A'nın cansız bedeni Bayramiç Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Jandarma ekipleri S.A'yı yakalamak için çalışma başlattı.

KATİLLİKLE ARANAN ÇOCUK HIRSIZ DİYE SUÇLANMIŞTI
Annesi ve babasının ayrı olduğu ve büyükannesi ile yaşadığı öğrenilen S.A.  2017 senesinde tüm Türkiye’de gündem olmuştu:

S.A. 2017 yılında okula ait dizüstü bilgisayarı oyun oynamak için eve götürdüğü iddiasıyla tüm öğrencilerin karşısına çıkararak, 'hırsız' diye teşhir edilmesi ile kamuoyunda gündem olmuştu. Olay 2017 yılında Mustafa Kemal İlkokulunda yaşanmış, okula ait dizüstü bilgisayarın kaybolduğunu fark eden müdür T.Ö. incelediği güvenlik kamerası görüntülerinden bilgisayarın 4'üncü sınıf öğrencisi S.A. tarafından alındığını tespit etmişti. Müdür, çalınan bilgisayarı geri getirmesini istemiş, çocuk ise oyun oynamak için aldığını ileri sürmüştü. Yaşanan olayda S.A’yı hırsızlıkla suçladığı için okul müdürü T.Ö. hakkında soruşturma açılarak müfettiş görevlendirilmişti. Yaşananları kaldıramayarak bunalıma giren okul müdürü T.Ö, hırsızlık yapan çocuğun ödüllendirildiği anlarda evinde hap içerek intihar girişiminde bulunmuştu.
İntihar girişiminde bulunan T.Ö.,  o dönemde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, 'İnsanın onuru bu kadar mı ucuz? 40 yıllık meslek hayatımda binlerce öğrencim var. Her gittiğim okulda hep eser bıraktım. Aleyhimde konuşanları yalnız Allah'a havale ediyorum. Hoşçakalın kral ve kraliçelerim, aşklarım. Müdür amca, müdür dede artık yok. Atatürk'le kalın, Cumhuriyet sevdalısı olarak yaşayın. Hepinizi kucak dolusu öptüm' yazılı bir paylaşımda bulunmuştu.

Gülçin Akın