İlk belirlemelere göre 3 dönüm ormanın zarar görürken, otomobildeki yaralı biri çocuk 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
Kaza, geçtiğimiz Pazar günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi.  Çanakkale'den Ayvacık yönüne giden Evren Obir (35), kullandığı 10 AFY 748 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini, Öğretmenin Yeri Mevkinde kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki demir bariyerlerin başlangıç noktasına çarpıp, ormana daldı. Otomobilin motor kısmı alev aldı.

OTOMOBİLDEKİ YARALI BİRİ ÇOCUK 3 KİŞİ İSE HASTANEYE KALDIRILDI
Hafif yaralanan otomobil sürücüsü Evren Obir, yanındaki eşi Özlem Obir (32) ve oğlu Ediz Obir (3) kendi imkânlarıyla otomobilden çıktı. Yaralılar çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ALEVLER ORMANA SIÇRADI
Alev alan otomobile ilk müdahale yangın tüpleriyle yapıldı. Ancak alevler buna rağmen ormana da sıçradı. Haber verilmesiyle bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 12 arazöz, çok sayıda iş makinesi ve orman işçisi sevk edildi.  Yanan araç vinç yardımı ile ormandan çıkarıldı.
3 DÖNÜM ORMANIN ZARAR GÖRDÜ
Alevler havadan ve karadan müdahaleyle 1 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 3 dönüm ormanın zarar gördüğü belirtilirken, soğutma çalışması başlatıldı.
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "24.07.2022 tarihinde saat 14.02 de Ayvacık İşletmesi Dikili Kuleden gelen ihbarda Ayvacık İşletme Müdürlüğü, Ayvacık Şefliği 179 nolu bölmede, Öğretmenin Yeri mevkinde araç yangınıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına Çanakkale ve havaalanında konuşlu 2 helikopterimiz ve kara ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. İlk müdahale ekiplerimiz tarafından saat 14.10’da yapılmıştır. Yangın yerinde düşük nem, yüksek sıcaklık ve rüzgar olması nedeniyle dışarıdan da yangın mahaline arazöz ve tankerler takviye edilmiştir" denildi.

Gülçin Akın