Önceki yıllarda düzenlenen festivallerden farklı olarak bu yıl Troya Müzesinde de müzik dinletisi gerçekleştirilecek

'Çokça Ses Çokça Biz' temasıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Çanakkale Uluslararası Koro Festivali açılış programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Koro festivalinin açılış törenine Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü/Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe, akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından gelen koro şefleri ve koro severler, çok sayıda davetli ve sanatseverler katıldı.
Çanakkale'nin eşsiz tarihi geçmişini ve günümüze taşıdığı değerlerini festival kültüründe altıncı kez bir araya getiren, 12 yurt içi, 9 yurt dışı olmak üzere toplamda 21 koronun performanslarının yer aldığı 6. Çanakkale Uluslararası Koro Festivali kapsamında önceki gün konserler verildi.
 5 gün sürecek festival konserleri salon konserleri ile başladı. İÇDAŞ Kongre merkezinde gerçekleştirilen ilk konserlere vatandaşlar da yoğu ilgi gösterdi. Açıkhava Konserleri kapsamında ise koristler Murabbin Parkta kurulan sahnede vatandaşların huzuruna çıktı.

KORİSTLER TARİH SAHNESİNE ÇIKACAK
Önceki yıllarda düzenlenen festivallerden farklı olarak bu yıl Troya Müzesinde de müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Çanakkale’nin eşsiz tarihlerinden biri olan , UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Troya’nın tarihi sahnesine çıkacak koristler, tarihin büyülü atmosferinde eserlerini icra edecekler.

Dilek Akşen