İddialara ve devam eden araştırmalara göre  cinayet  akşamı  taksi ile çiftlik önünde indirilen U. A. nın iki saati aşkın ayçiçek  tarlasında beklemiş ve cinayeti tasarlamış  olabileceği düşünülüyor.
 
Yaz aylarında Çanakkale’ye gelen, köy halkı ile arası çok iyi olan Arıkan 1 milyon metrekarelik arazisinde,  on yıldır, 200 büyükbaş ve 400 küçükbaş hayvan bakıyordu.
Edinilen bilgilere göre; Arıkan cinayetin işlendiği gece, çiftlikte çalışan veterinerle birlikte saat 23.00’e kadar oturdu. Veteriner ve şoför sohbetin ardından evden ayrıldı. Arıkan 15 dakika sonra telefonla şoförünü aradı. İkili arasında 30 saniyelik bir görüşme oldu. Arıkan’ın, U. A.’yı karşısında gördükten sonra şoförünü yardım istemek için aradığı tahmin ediliyor.
TAKSİ ŞOFÖRÜ ANLATTI
U. A. cinayetin işlendiği çiftliğe götürüp getiren taksici Ayhan Kütükçüler ifadesinde, gece kendisini Eceabat’tan aldığını, olay yerine gitmek istediğini, sonra sabah Bodrum’a gitmek üzere sözleştiklerini ancak kendisini arayarak Bodrum’a değil, Gelibolu’ya gitmek istediğini ve kendisini son olarak Gelibolu Garajı’na bıraktığını anlattı.
AYÇİÇEK TARLASINDA 2.5 SAAT BEKLEMİŞ OLABİLİR
İddia edilen o ki; katil zanlısının çiftliğin önündeki ayçiçek tarlalarına 20.30 sıralarında geldiği, bu ayçiçek tarlalarının bulunduğu noktada 2.5 saat süresince gizlendiği ve o sırada Nazmi Arıkan, şoförü ve veterineriyle evinde oturuyor. Veterinerin eve gitmek istemesi üzerine saat 23.00 sıralarında Nazmi Arıkan'ın şoförü veterineri evine götürmek için oradan ayrılıyor. O şoförün ve veterinerin oradan ayrıldığını gören katil zanlısının da iddiaya göre; bu noktadan hareket ettiği, hızla çiftlik evine gittiği ve Nazmi Arıkan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia ediliyor.
 
ARIKAN’A YARDIM ETMEK İSTEDİĞİ TAHMİN EDİLEN ŞÖFÖRÜ SIRTINDAN BIÇAKLAMIŞ
Vahşice işlenen ve planlı olduğu düşünülen cibayet  ertesi gün öğle saatlerinde çiftlik çalışanları Nazmi Arıkan ve Şerif Eker’e ulaşamayınca ortaya çıktı. Cesetler yan yana bulunduğunda Nazmi Arıkan’ın göğsünde, kolunda, boynunda ve kasık bölgesinde 42, şoförü Şerif Eker’in ise sırtında 38 bıçak yarası tespit edildiği öğrenildi. Tahminlere göre katil Arıkan’ı öldürdükten sonra odada saklanmış, ona yardım etmek için üzerine eğilen Şerif Eker’i ise sırtından bıçaklamıştı. Korkunç cinayet ertesi gün öğle saatlerinde çiftlik çalışanları Nazmi Arıkan ve Şerif Eker’e ulaşamayınca ortaya çıktı.
GELİBOLU’YA KENDİ OTOMOBİLİ YERİNE OTOBÜSLE GELDİ
Cinayet şüphelisi U. A. nın bindiği taksinin şoförünün ifadesi üzerine ortaya çıkan bilgiler soruşturmayı daha da derinleştirdi. U. A.’nın cinayetten bir gün önce otobüsle Gelibolu’ya geldi. Uzmanlara göre, çiftliğe gittiği taksinin şoförünün anlattıkları, cinayetten sonra çektiği video ve Gelibolu’ya kendi otomobili yerine otobüsle gelmesi bir cinayet planını ortaya koyuyordu. Ertesi gün taksi ile çiftliğe gitti. İki saat sonra yeniden aynı taksiyi çağırarak Gelibolu’ya döndü.  Planda, görünmemek için siyah kıyafetler seçmek de vardı ancak U. A. birçok yerde güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. U. A. zaten daha önce de Nazmi Arıkan’la sorunlar yaşamıştı. Bu da kendisini ilk şüpheli yapıyordu. Güvenlik kameralarından da Gelibolu’ya geldiği tespit edilince, bir cinayet planının çöktüğü değerlendirilmesi yapıldı. Çanakkale’den İstanbul’a gelen Jandarma ekipleri, olaydan 24 saat sonra U. A.’yı Etiler’deki evinde gözaltına aldı.

KATİLİ GÖREN YOK
Arıkan’ın öldürülmesinin tüm köylüleri sarstığını söyleyen Karainebeyli Köyü Muhtarı Ali Yıldırım, çiftliğin köye 2 kilometre mesafesi olduğu için garip bir olayla karşılaşmadıklarını anlattı. Çiftliğin etrafında tel örgü olmadığını söyleyen Muhtar Ali Yıldırım çok büyük bir çiftlik olduğu için göze çarpan bir şey olmadığını ancak köpek sesi de duymadıklarını buradan da zanlının daha önce de çiftliğe geldiğini, köpeklerin kendisini tanıdığını düşündüklerini ifade etti.
 
İKİ KİŞİYİ DE ÖLÜ OLARAK BULDUĞUNU VE KORKTUĞU İÇİN KAÇTIĞINI ÖNE SÜRDÜ.
Etiler’de gözaltına alındıktan sonra cinayet soruşturmasını yapan Çanakkale Jandarması’na teslim edilen U. A.önceki gün keşif için cinayetlerin işlendiği çiftliğe götürüldü. Suçlamaları reddeden U. A., 7 ay kadar önce de geldiğini söyleyerek çiftlikteki binaları tarif etti. İlk ifadesinde cinayet sırasında Gelibolu’da olmadığını öne süren U. A., kameralardaki görüntüleri gösterildiğinde Gelibolu’da olduğunu kabul etti. Ancak cinayetleri kendisinin işlemediğini, çiftliğe geldiğinde iki kişiyi de ölü olarak bulduğunu ve korktuğu için kaçtığını öne sürdü.
 
Nazif Cemhan Şen