BBP 1. Olağan Kongresi Bayramiç Öğretmenevi’nde düzenlendi. Kongreye,  BBP Yüksek Danışma Kurulu üyesi, BBP İl başkanı, ilçe teşkilatları ve başkanları, AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi başkanları ve üyeler katıldı.
Yoğun katılımın olduğu kongrede bir konuşma yapan Başkan Arslan, sözlerine kurucu başkanları rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’yu anarak başladı. Arslan, Büyük Birlik Partisi Türkiye’deki siyasi duruşu, kadroları, temiz mazisi ile halkımızın gönlünde taht kurmuş bir siyasi harekettir. Bizler Allah'ın izniyle Bayramiç ilçemizde Büyük Birlik Hareketini halkımızla buluşturacağız. Önümüzdeki seçimlere iddialı bir şekilde çalışacağız ve Büyük Birlik Partisi’nin muktedir iktidarını gerçekleştireceğiz.
Cumhur İttifakı olarak omuz omuza vererek, ilçemizin sorunlarını ortak akılla birlik beraberlik içinde çalışarak çözüme kavuşturmak için gece gündüz demeden koşarak, gerektiğinde yöneticilerle halkımız arasında köprü olacağız.
Hilal ile Gül bayrağını, yönetimim ile birlikte, il teşkilatımız öncülüğünde, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin liderliğinde, Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun izinden yürüyerek partimizi daha ileri taşıyacağız.
Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi; ‘Dik duracağız, düz yürüyeceğiz, doğru konuşacağız.” dedi.
 
TEK LİSTELİ KONGRE
Konuşmaların ardından kongrede tek liste çıktı. Mevcut Başkan Arslan, yeniden başkan seçildi. Güven tazeleyen Arslan kongrenin sonunda teşekkür konuşması yaptı. Arslan, kendisini seçen üyelerine şu konuşmayı yaptı; “Değerli dava arkadaşlarım, Almış olduğum bu sorumluluğun bilincinde olarak, Şehit Muhsin Başkanımızın mirasını en iyi yerlere taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutsal görevin beraber yürüyeceğimiz yönetim kurulu üyelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyor, katılım gösteren gönüldaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Bünyamin Nami Tonka