Tuzağa düşen ahtapotlar da denize bırakıldı. Yasak olmasına rağmen Çanakkale Boğazı’nda yasadışı yollarla tuzaklar kurularak ahtapotların yakalanma sorunu da devam ediyor. Bu tuzakları kimin kurduğu ise tespit edilmedi.
 
Çanakkale Boğazı’nda yasak olan ahtapot avcılığı için denize bırakılan ahtapot tuzakları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince temizlendi. Yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadeleyi sürdüren Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, '51 Numaralı Ticari ve 52 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğler' gereği yasak olmasına rağmen ahtapot avcılığı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, yasaklı zamanda ahtapot avcılığı yapıldığı bilgisi üzerine, deniz dibine kaçak olarak bırakılan ahtapot tuzaklarına ait şamandıraları dronla tespit etti. Ekipler, 21 mevkideki 1614 ahtapot tuzağını deniz dibinden çıkardı. Ahtapot tuzaklarına yakalanmış 28 ahtapot da denize geri bırakıldı.
 
Nazif Cemhan Şen
Foto: Sahil Güvenlik