Polis ekipleri, kendilerini polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcıların aldığı 500 bin TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi ve banka üzerinden gönderilen 290 bin TL paraya bloke koydurtuldu. Ayrıca aynı şüpheli şahısların il merkezinde 81 yaşında bir vatandaşı aynı yöntemle 300 bin TL dolandırmaları engellendi. Kıskıvrak yakalanan 4 şüpheli adli makamlara sevk edildi.
 
Yıllardır vatandaşları dolandıranların sayısı bitmiyor. Ülke genelinde şimdiye kadar birçok insanı dolandırdılar. Daha çok yaşlı kişileri hedef alan vurguncular, milyonlarca para alıp kayıplara karıştı. Geriye de çok sayıda mağdur bıraktı. Yıllardır çalışıp tüm birikimlerini bir telefonla dakikalar içinde kaybedenlerin sayısı hızla artıyor.
Bu yöntemlerle Çanakkale merkezde vurgun yapanlara bu sefer polis ekipleri izin vermedi. Polis ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Kendilerini polis, savcı olarak tanıtan şahıslar Çanakkale ili merkezinde 52 yaşında bir kadın vatandaşı dolandırdı. M. K.( 47) ve E. K. (38), isimli şahıslar Çanakkale’de yapılan operasyonda, F. D. (45) ve Ş. G. (33) isimli şüpheli şahıslar ise Tekirdağ’da yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Olayda müştekiden aldıkları yaklaşık 500 bin TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi ve banka üzerinden gönderilen 290 bin TL paraya bloke koydurtuldu.

Ayrıca aynı şüpheli şahısların Çanakkale merkezde 81 yaşında bir vatandaşı aynı yöntemle 300 bin TL dolandırmaları engellendi.
Gözaltına alınan 4 şüpheli adli makamlara mevcutlu olarak sevk edildi.

Nazif Cemhan Şen