Rusya Ukrayna'nın savaş açmasından hemen sonra brent petrolün varili 100 doları aşarak 8 yılın zirvesine çıkması üzerine benzin ve motorine dev zam yapıldı.  Geceyarısından itibaren uygulanacak zamdan önce depolarını doldurmak isteyen vatandaşlar, yurdun birçok noktasında olduğu gibi Çanakkale’de de akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

Rusya Ukrayna'nın savaş açmasından hemen sonra brent petrolün varili 100 doları aşarak 8 yılın zirvesine çıktı. Bu gelişme Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Öncesinde kuruşla gelen zam bu defa lira ile geldi.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 1 lira 61 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş zam geldi.  26 Şubat Cumartesi gününden itibaren geçerli olan zam, pompaya yansıdı. Ancak vatandaşlar, gece yarısından itibaren geçerli olacak zamlı tarife üzerinden akaryakıt almak istemeyince Cuma gece bitene kadar istasyon önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
17’leri aşan benzin ve mazot vatandaşların tepkisine de neden oldu. Hem kuyrukta uzun süre beklemekten hem de yakıtın bu kadar artmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bu zamlarla beraber vatandaşların araçlarını parka çekeceğini ifade etti.

Muzaffer Cirtel