Bayramiç Asımın Nesli 1. Futbol Turnuvası’nın final maçı Muradiye Spor ve Nimet Tarım arasında oynandı. Kapalı Spor Salonu’nda düzenlen final maçına derneğin onursal üyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan başta olmak üzere Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Kaymakam Alper Taş, Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ,  Çevre ve şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  Kültür ve Turizm il Müdürü Murat Yılmaz,  İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Ak Parti İlçe Başkanı Sadettin Arslan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Özkan, BBP ilçe Başkanı Bahattin Arslan, Yeniden Refah Partisi ilçe Başkanı Kadir Pehlivanoğlu, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Celil Tekin ve çok sayıda taraftar katıldı.
 
Final Maçında konuşan Grup Başkanvekili Turan, “Merhum şairimiz Akif şöyle der: "Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek , İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek." Asım, hayali bir nesil değil aslında. İslam tarihine baktığımızda her görev düştüğünde, her ihtiyaç duyulduğunda sancak ve bayrağını ele alıp yürüyen bir gençliğin adıdır. Asım’ın nesli derken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkanları seferber eden bir gençlikten bahsediliyor. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, milletin geleceği olan gençlerin de bu şuurda yetişmesini istemiştir. İşte bizde bu ülkenin derdiyle dertlenen sevinciyle sevinen, üreten, emek veren bir gençlik hayal ediyoruz”  dedi.
 
GENÇLERLE OYNADI
 
Final maçı Bülent Turan’ın başlama vuruşuyla başlarken maç sonunda gülen taraf Muradiye Spor oldu. Muradiye Spor’un sevincine eşlik eden Turan,  yoğun tezahürat üstüne sahaya girip gençlerle davul zurna eşliğinde oynadı.
 
 
Muzaffer Cirtel