Kurdaki hızlı inişin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen zirveye çıkan fiyat artışları olduğu yerde kalarak inişe geçmedi. Vatandaşlar şimdi sosyal medya hesaplarında fiyatların neden inmediğini soruyor.
 
Türkiye son zamanlarda tarihin en büyük ekonomik dalgalanmaları dolayısı ile krizini yaşıyor. Doların 8 TL civarında jet hızı ile 18 TL’ye kadar çıktı. Buna bağlı olarak hem değerli madenler hem de diğer para birimleri aynı oranda yükseldi. Doların her 1 TL yükselmesi anında tüm ürünlere yansıtıldı. Akaryakıt istasyonları da bu oranda tabelalara fiyatı ekledi. Öyle ki bazı zamanlar 1 TL’den bile daha fazla artışlar oldu. Akaryakıt da kısa sürede 7 TL civarında 12 TL civarına yansıtıldı.
Hem döviz hem de akaryakıttaki artışları da tüm üreticiler fiyatlara yansıttı. Çoğu zaman market zincirleri günde birkaç sefer kurdaki artış nedeniyle fiyat etiketlerini değiştirdi. Bazıları da kapıları kilitleyerek fiyat etiketlerini değiştirdi.
DOLAR DÜŞTÜ AMA FİYATLAR OLDUĞU YERDE KALDI
Döviz yükselirken hızla fiyatlara ekleme yapanlar, dövizdeki yüzde 40 civarında hızlı düşüşe rağmen herkes sessiz. Ne devlet bunu akaryakıt fiyatların yansıtabildi ne de diğer üreticiler. Şimdi sessizce yüksek fiyatta satış yapmaya devam ediliyor. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken, devletin buna bir çözüm bulmasını istiyor.
Etiket fiyatlarında indirim görmeye vatandaşlar, son çare olarak tepkilerini sosyal medya hesaplarında gösteriyor. Döviz inmeye devam ederken fiyatların düşmemesine ise bir anlam verilmiyor. Jet hızı ile artan dövizden faydalanarak fiyatları zirveye çıkartanların, dövizin serbest düşüşe geçmesine rağmen fiyatların paraşütle inmemesi dikkat çekiliyor.
Arzu Baladur