Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 2006 yılında PKK’lı teröristlerce kurulan pusuda Şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören’in kardeşi, 2015 ve 2018 genel seçimlerinde MHP Çanakkale Milletvekilliği için aday adayı, Kerim Şengören’in kızı Eda Nur Şengören ile birlikte Denizkent-Biga yolu Çifteçeşmeler yol sapağında kaza yaparak hayatını  kaybetti. Merhum Şengören 6 Aralık günü de annesini defnetmişti. Kızı Eda Şengören ise kazadan yaralı kurtuldu.
 
Denizkent-Biga yolu Çifteçeşmeler yol sapağında 17 RS 024 plakalı araç sürücüsü 1969 doğumlu Kerim Şengören hayatını kaybetti. Araç sürücüsü Kerim Şengören’in kızı Eda Nur Şengören ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.
 
Genç kız ise olay yerine gelen ambulans ile Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eda Nur Şengören’in sağlık durumunun iyi olduğu ve tomografi sonucunun beklendiği öğrenildi. Kerim Şengören’in aslen Ayvacıklı olduğu ve Biga’nın Yenimahalle Köyü’nde yaşadığı öğrenildi.
 
Trafik kazasında hayatını kaybeden Kerim Şengören’in, 2015 ve 2018 genel seçimlerinde MHP Çanakkale Milletvekilliği için aday adayı olduğu, Diyarbakır'da Şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören’in de kardeşi olduğu öğrenildi.
 
 
6 ARALIK’TA DA ANNESİNİ DEFNETMİŞTİ
 
 Kazada hayatını kaybeden Şengören ile Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören’in annesi 6 Aralık’ta hayatını kaybetmişti. Cenaze törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İlçe Kaymakamı İlker eker, İl Jandarma Komutanı J.kd.Albay  Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Sayın Muhammet Mermer, İlçe Kurum Amirleri, Paşaköy  Muhtarı İbrahim Uysal ve vatandaşları katıldı. Merhume İfade Şengören’in cenazesi Paşaköy camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası dualarla köy kabristanlığına defnedildi.
 
 
MHP KANADINDAN TAZİYE MESAJLARI GELDİ
 
MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya yayınladığı taziye mesajında"2015 ve 2018 yıllarında MHP Çanakkale Milletvekili aday adayımız Kerim Şengören geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu vefat etmiştir. Şehidimizin Şerafettin Şengören’in kardeşi olan merhum Kerim Şengören’e Allah’tan rahmet diliyorum.  Sevenlerinin, tüm yakınlarının ve camiamızın başı sağ olsun. Trafik kazasında yanında bulunan Kerim Şengören’in kızı için dua ediyoruz. Durumunun iyi olduğunu öğrendik" dedi.
 
MHP Çanakkale İl  Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım da bir taziye mesajı  yayınlayarak; “Önceki dönemlerde MHP Milletvekili aday adaylarımızdan, Şehit Şerafettin Şengören’ in kardeşi, kıymetli abimiz Kerim Şengören, Biga İlçemiz Denizkent mevkiinde geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Kazada kızı Eda Nur Şengören yaralanmıştır. Merhum büyüğümüze yüce ALLAH’tan rahmet,ailesine, yakınlarına ve camiamıza sabırlar, Yaralı kardeşimize de acil şifalar dileriz. Kerim Şengören abimizin mekanı cennet olsun inşallah” dedi.
Mine Yel