Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı olan Süleyman Erte’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren ve bu ziyarette ülke gündemini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Türkiye’nin tüm sorunlarını, tespit ettik çözüm önerilerimizi projelerimiz hazırladık. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi olarak da, millet ittifakı olarak da yarın seçim olacakmış gibi hazırız’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yeni Merkez İlçe Başkanı ve yönetimini ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
İl Başkanı Metin Ümit Ural Ve Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Yeni Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte “Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçede bir değişim yaşandı.  2017 yılından beri merkez İlçe Başkanlığını sürdüren Ali Uyanık Başkanımız Sağlık sorunları nedeni ile görevini bıraktı.  Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe olarak, yönetim kurulu arkadaşlarımızın bu konuda bize olan güvenlerinin boşa çıkarmamak açısından bu görevi kabul etti. Yeni dönemde de inşallah önümüzdeki seçim yıllarında Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak açısından bu görevi kabul ettik. Bugün de bizleri yeni görevimizde hayırlı olsun anlamında desteklemek amacı ile Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Bey ziyaret etti.  Beraberinde İl Başkanımız Metin Bey de buradalar.  Bu nazik ziyaretlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.  İnşallah önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı anlamında, yereldeki savaşını sürdüreceğiz ve partimizi iktidara taşıma açısından mücadelemiz yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi.
“ASIL OLAN CUMHURİYET HALK PARTİLİĞİ ÜYELİĞİDİR”
Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan ve akabinde gündemi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek şu başlıklara değindi:
“Sizlerin de bildiği gibi Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bir bayrak değişimi oldu.  Sevgili Ali Uyanık sağlık sorunları sebebi ile ayrıldı.  Ama bu bir ayrılık değil aslında, bir bayrak değişimi.  Sevgili Ali Uyanık, meclis üyeliğini ve Merkez İlçe Başkanlığını başarı ile yürütmüş bir yol arkadaşımız. Ama her zaman söylediğimiz gibi görevlerin hepsi gelip geçicidir. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partiliği üyeliğidir.  Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği onurlu bir toplum hizmetidir.  Biz yine Ali Uyanık Başkanımız ve yol arkadaşımızla hem Çanakkale’de hem Türkiye’de demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz.    Bugün de Tüzüğümüz gereği Merkez İlçe Yönetimimiz oy birliği ile kendi içerisinden bir Merkez İlçe Başkanı seçti. Süleyman Abimize görev verildi. Süleyman Abimiz de Çanakkale’de uzun yıllar Kumkale Belediye Başkanlığı yapmış, partimizde çok deneyimli biri.  Biz de kendisine hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
“ERKEN SEÇİM DİYORUZ, NE İÇİN? VATANDAŞ İÇİN”
 “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor.  Vatandaşın sorunları her geçen gün ağırlaşıyor.  16 Nisan 2017 tarihli OHAL ile gerçekleştirilen referandum ile Türkiye bir sistem değişikliğine gitti.    Bir tek adam istemi, bir monokrasi  inşa edildi ve bu sistem iflas etti.  Milletimizin bu sistemi yaşayarak ne kadar yanlış olduğunu gördü.  Bu sistemi de bu adaletsiz düzeni de değiştireceğiz.  Erken seçim diyoruz, ne için? Vatandaş için. Çünkü vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, emekçimizin, milyonlarca işsizin kısacası toplumun her kesiminin sorunları her geçen gün ağırlaşıyor.  Milyonlarca Asgari ücretli aile, milyonlarca işsiz,  Milyonlarca emekli, esnafımız, çiftçimiz maalesef hayat pahalılığı altında eziliyor.  Memleketi ne hale getirdiler? Enflasyon da yüksek, faiz de yüksek, kur da yüksek, işsizlik de yüksek. Her halde bu tablo dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmıyor.  Bu sefalet demek ve buna bir dur demek zorundayız.  Onun için bu da ancak seçimle mümkün. Çünkü artık saray iktidarı Türkiye’yi yönetemiyor.  Türkiye adeta yönetilmiyor savruluyor.  Sistemleri iflas etti, yönetimleri de iflas etti.  Bugün gelinen noktayı tarif edebilmeleri için yeni bir ekonomi modeli diyorlar, Çin değil Türkiye modeli diyorlar. Evet biz maaşımızı dolarla almıyoruz ama vatandaşın marketten aldığı hemen hemen her şey dolara endeksli.  Türkiye’nin borcu da dolarla. 83 Milyon her gün 75 milyon dolar faiz ödüyoruz.  Türkiye’yi getirdikleri tablo bu. Bu tabloyu değiştireceğiz.  Millet İttifakının Cumhur Başkanı Adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.  Ve Türkiye Millet İttifakı iktidarında rahat bir nefes alacak.”
“ASGARİ ÜCRET İNSAN ONURUNA UYGUN BİR RAKAM DURUMUNA GETİRİLEBİLMELİ”
 ‘’Bugün partimizin MYK toplantısında da değerlendiriliyor bu konu, ben özel bir nedenle kaldım. Çanakkale'de bugün, bir kere asgari ücret insan onuruna uygun bir rakam durumuna getirilebilmeli, bugün askeri ücret açlık sınırının altında, bu ne demek bakın yoksulluk sınırı demiyorum. Açlık sınırının altında, Bugün 4 kişilik 1 ailenin yoksulluk sınırı 10 bin lira, bu şu demek milyonlarca açlık sınırında aile, açlık sınırının altında yaşıyor. Bugün bu memlekette yatağa aç giren çocuklar varsa, bugün bu memlekette okullarda, sınıflarda çocuklarımız açlık nedeni ile bayılıyorsa, bundan bugün Türkiye'yi yönetenlerin, büyük bir utanç vermesi ve istifa etmesi gerekir. Böyle bir tabloyu ne çocuklarımız ne Türkiye hak ediyor. Bide şöyle bir gerçekle karşı karşıyayız, Biz de ücretli çalışanların yüzde 50’si asgari ücretli, Bu dünyadan, çok yüksek bir oran mesela, Almanya'dan örnek vereyim size Almanya'da asgari ücretlilerin çalışanlara oranı, yüzde 1.8, bizde yüzde 50 onun için asgari ücret, çok önemli insan, onuruna yaraşır, her ailenin onurlu bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği, çocuğunu okutabileceği, eğitim sorunu barınma sorunu olmadan yaşayabileceği, bir asgari ücret belirlenmeli ve bu asgari ücret her yere uygulanmalı.”
“YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ’”
 ‘’Emeklilerimizde bugün çok zor durumda 1500 TL emekli maaşı ile bugün geçinebilir misiniz? Ekmek olmuş 3,5 TL, İşte bizim büyükşehir belediyelerimiz ekmek üretiyor. 1.25 TL’den kuyruklar oluşuyor. O ekmeği alabilmek için, bu iktidar bu sorunları çözemez çünkü bu iktidar boca dayalı ekonomi yürüttü hep, üretime dayalı değil, biz ne diyoruz. Üretim diyoruz üreten Türkiye diyoruz. Yalnızca Sanayide değil, yalnızca tarlada değil yalnızca, fabrikalarda değil, üniversitelerde bilgi üretecek, katma değeri yüksek ürün üretecek, teknoloji devrimini ıskalıyor şimdi Türkiye, teknoloji devrimini ıskaladığımızda, neler olabileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Üreten bir Türkiye güçlü bir sosyal devlet, aile destekleri sigortası çok önemli, bunların hepsini yani Türkiye’nin tüm sorunlarını, tespit ettik çözüm önerilerimizi projelerimiz hazırladık. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi olarak da , millet ittifakı olarak da yarın seçim olacakmış gibi hazırız.’’
“MİLLET İTTİFAKININ ADAYI TÜRKİYE'NİN 13.CUMHURBAŞKANI OLACAK.”
‘’Zamanı geldiğinde belirleyeceğiz, tek aday tabi ki, Millet ittifakı olarak, önce sayın genel başkanlar oturacak, hatta bugün birlikte çalıştığımız 6 siyasi partinin genel başkanları da bir araya gelecek. Sonra partilerin merkez yönetim kurullarında, görüşülüp tabi ki belirleyeceğiz. Millet ittifakının adayı Türkiye'nin 13.Cumhurbaşkanı olacak. Tüm kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor. Önümüzdeki seçim, ittifaklar seçimi olacak. Millet ittifakı mı? Cumhur ittifakı mı, güçlendirilmiş parlamenter sistem mi, Cumhurbaşkanı hükümet sistemi mi? Liyakat mi Adalet mi?”
“TÜRKİYE'NİN TÜM DEMOKRATLARI BİRLEŞECEK VE BU TEK ADAM REJİMİNE SON VERECEK”
 “Türkiye demokrasisini kaybetti, bu tek adam rejiminde, onun için tüm demokratlar birleşmeli diyoruz. Bakın biz 6 parti çalışıyoruz. Biz sosyal demokratız, biz Atatürkçüyüz, Atatürk ortak değerimiz zaten hepimizin, hep şunu söylüyoruz, sosyal demokrat olabilirsiniz, muhafazakâr demokrat olabilirsiniz, liberal demokrat olabilirsiniz, milliyetçi demokrat olabilirsiniz, burada sihirli kelime demokrat, Demokrasiye inanan demek, demokrasiye inanan tüm siyasi partiler ve milyonlarla birlikte bu tek adam rejimine son vereceğiz. Önümüzdeki seçim, evet cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekilliği seçimi, ama aynı zamanda da bir referandum niteliğinde de bir seçim yaşayacağız. Bu sistem devam mı etsin değişsin mi? Ve demokrasiden yana olanlar kazanacak. Söylediğimiz o, otoriter sistemden yanan olanlar değil, demokrasiden yana olanlar, yasal seçim ittifaklarının da üzerinde, çok güçlü bir demokrasi ittifakı var. Bunu yerel seçimlerde de yaşadık 2019 yerel seçimlerinde, birçok büyük şehirde, İstanbul'da da, Ankara'da da birçok farklı yerde, tüm farklılıklarına rağmen seçmen sandıkta ittifak yaptı. Türkiye'nin tüm demokratları birleşecek ve bu tek adam rejimine son verecek. ‘’
Mine Yel