AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Berkan Karaca arasında ihanet tartışması yaşanıyor. Tartışmayı başlatan Başkan Makas’a jet cevap Başkan Karaca’dan geldi. Sosyal medya hesaplarında başlatılan tartışmalara partilerin üyeleri de yorumları ile katıldı.
 
AK Parti’nin kuruluşundan beri önemli mevkilerde görev yapan Ali Babacan, daha sonra ayrılarak DEVA Partisi’ni kurdu. Partiyi kurduktan sonra Başkan Babacan ikinci kez Çanakkale’ye geldi. Geçen hafta Çanakkale’ye gelen Babacan uzun bir program hazırladı. Birçok ilçe ve merkezde programlara katıldı, esnafları ziyaret etti.
Çan ilçesine de giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada İsmail Tekne isimli vatandaş "Ben size davanız için oy vermiştim, hakkımı helal etmiyorum." diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Tekne polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
 
MAKAS PAYLAŞIP YORUM YAPTI
O anda yaşanan gelişmelerin görüntülerini paylaşan İl Başkan Naim Makas altında şu yorumu yaptı; “Davasına ihanet edenlere verilen gayri milli bir motivasyon var. Sorunumuz tam olarak bu!
Hamdolsun ki, muhalefetin beslendiği gayri milli ve duyarsız kaynaklara karşı, vicdanıyla siper olan, ferasetli bir millet de var!”
 
“ŞİMDİ SÖYLE İHANET EDEN KİM?”
 
Bu paylaşım üzerine DEVA İl Başkanı Karaca’da sosyal medya sayfasında sert bir cevap paylaştı. “AKP il başkanına” başlığı ile paylaştığı yazıda AK Parti’yi birçok alanda şu sözlerle eleştirip ““Şimdi söyle İhanet eden kim?” diye soru sordu. Başkan Karacaca Şu ifadeleri kulandı; “Bizim sadakatimiz, ilkelere, ahlaka, değerlere, vatanımıza ve milletimizedir. Bunlara dün bağlıydık, bugün bağlıyız, yarın da bağlı kalacağız. Yolda bulduklarını yola çıktıklarına değişenler, mafyaya muhtaç hale gelenler, küfürleştikleri ile ittifak kuranlar, 3 para dolar için körfez kapılarında hakarete uğrayanlar bize onur dersi veremezler.
Şimdi söyle İhanet eden kim? Sen bu soruyu genel başkanına soramazsın biliyorum ama seni yönlendiren danışmana sorabilirsin..”
Bu paylaşımlardan sonra her iki partinin üyeleri ve destekçileri de altına çok sayıda yorum yaptı. Bakanlar arasında başlayan tartışma üyeler arasında devam ediyor.
 
Arzu Baladur