Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Kasım'da açıkladığı verilere göre enflasyon aylık yüzde 3.51 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 21.31 oldu. TÜİK’in enflasyon verilerini açıklaması sonrasında gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine art arda zamlar gelmeye devam ediyor.

Temel gıda fiyatları yılın son günlerinde de hızlı yükselişini sürdürdü. Dar ve sabit gelirlilerin satın alma gücü zamlar karşısında aydan aya mum gibi eriyor.
Özellikle temel gıdaların market fiyatlarına gelen art arda gelen zam haberlerinin ardından son kalesi semt pazarına giden vatandaşlar haftalık alışverişlerini birçok üründe kilo üzerinden 10 TL’nin altında bir fiyat ile yapabiliyor.
 
Bu hafta Cuma pazarında,  kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden olan karnabahar 4, ıspanak ve kereviz 5 TL’den satıldı.  Elma portakal ve mandalina gibi kış meyveleri 4 -6 TL arasında satıldı.  3 kilo soğan 10, 4 kilo patates ise 20 TL’den satıldı.

PAZARDA BEŞBIYIK VAR!
Mevsimlik bir yöresel lezzet olan, dayanıksız olduğu için iç pazara ya da ihracata gönderilmeyen, yerli halk arasında beşbıyık olarak bilinen muşmula da 10 TL’lik etiketi ile pazardaki yerini aldı.

KESTANE 60  TL
Kestanenin kilosu pazarda 60 liraya kadar çıktı. Fiyatlardaki yüksekliğin nedeninin üretimdeki düşüş kaynaklı olduğu belirtildi.

Mine Yel