anakkale Belediyesi Pazar Alanı Sebze ve Meyve Bölümü Başkanı Mesut Burgin’in tezgâhında elinden geldiği kadar uygun fiyatlar ile satış yaptığını ifade ederek, “pazarcının da vatandaşın da hali ortada. Elimizden geleni yapıyoruz.  1 kilo poşet 8 ay önce 17 buçuk lira idi, şimdi 32 Lira, içinde 260 adet poşet var. Çık işin içinden çıkabilirsen” yorumunda bulundu.

Pahalılık hem tüketiciyi hem üreticiyi zor duruma sokuyor. Pazarcılar her geçen gün girdi maliyetlerinin yükselmesi ile mücadele ederken, tüketiciler de gelirlerinin yetersizliği ile boğuluyor. Pazarcılar, tarım girdileri ile birlikte, naylon poşete sekiz ay ara ile gelen neredeyse yüzde yüzlük zam geldiğini de ifade etti. 8 ay önce 17 buçuk lira idi, şimdi 32 Lira oldu.
Çanakkale Belediyesi Pazar Alanı Sebze ve Meyve Bölümü Başkanı Mesut Burgin’in tezgâhında mandalinanın kilosu 4 Lira, portakal, nar,  armut ve greyfurt 6 Lira, muz 7 Liradan satıldı.  Ispanak, pırasa, kabak ve lahana 6 Lira’dan satıldı. Salatalık ve domates ise 5 Liradan satıldı. 
Diğer tezgâhlardan 1-2 Lira daha ucuz etiketler ile satış yaptıklarını ifade eden Burgin, “İşler zaten durgun, pazarcının da vatandaşın da hali ortada. Elimizden geleni yapıyoruz.  1 kilo poşet 8 ay önce 17 buçuk lira idi, şimdi 32 Lira, içinde 260 adet poşet var. Çık işin içinden çıkabilirsen” yorumunda bulundu.
Arzu Baladur