Dün, öğle saatlerinde Cevatpaşa Mahallesi İkinci Bahçe Sokak’ta bulunan 4 katlı Turgay Apartmanı'nın çatı katında yangın çıktı.Yükselen alevler, evi kullanılamaz hale getirirken can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti. Fenalık geçiren ev sahibi Gönül Soğukkuyu,ambulansla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay, dün öğle saatlerinde Cevatpaşa Mahallesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi İkinci Bahçe Sokak’ta meydana geldi. 4 katlı Turgay Apartmanı'nın çatı katında, saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Ev sahibi Gönül Soğukkuyu, dışarı çıkıp polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yaklaşık bir saatlik çalışmayla yangını söndürdü. Yangında ev ile yan bloklardaki iki evin çatı kaplaması da zarar gördü. Fenalık geçiren Gönül Soğukkuyu, ambulansla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hızla yükselen alevler mahalle ve apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar, park halindeki araçlarını apartmanın etrafından çekti.112 Acil Sağlık Ekipleri, Uludağ Elektrik ve AKSA GAZ personellerini de olay yerine geldi.

Vatandaşlar patlama sesi duyduklarını iddia ederken, yangının tüp nedeni ile çıkmış olabileceği düşünülüyor.

Nazif Cemhan Şen