Çanakkale’de, işinsanı Süha Sümer (62) ile eşi Nilgün Akman Sümer'i (60) evlerinde bıçaklayarak, öldürülmesi olayında cinayet iddiasıyla gözaltına alınan, pizzacı dükkânı çalışanı Turgut Yolcu (36) tutuklandı, arkadaşı M.U. ile mekân sahipleri Z.K.Ö. ile T.E. serbest bırakıldı.  Şüpheli Yolcu'nun, polisteki ifadesinde, cinayet işlediği evde 12 dakika kaldığı, cinayeti kira konusundaki anlaşmazlık nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi.

Cevatpaşa Mahallesi Akman Apartmanı'nın 4'üncü katında oturan iş insanı Süha Sümer ve emekli öğretmen eşi Nilgün Akman Sümer, cumartesi günü saat 02.00 sıralarında evlerindeyken, binanın zemin katındaki pizzacı dükkânında çalışan Turgut Yolcu'nun bıçaklı saldırısına uğradı.
Olay yerinde hayatını kaybeden çifti öldürdüğü iddia edilen Yolcu, olay sonrası evine giderek patronu Z.K.Ö.'ye cinayeti işlediğini söyledi. Z.K.Ö. de polisi arayarak, durumu bildirmesi üzerine eve giden polis ekipleri, Sümer çiftinin cansız bedeniyle karşılaştı.
KİRA KONUSUNDAKİ ANLAŞMAZLIK NEDENİYLE CİNAYET İŞLEDİ
Kendi evinde yakalanan Yolcu, savcılıkta verdiği ifadenin ardından mahkemeye çıkarıldı.  Tutuklanarak cezaevine gönderilen Yolcu’nun verdiği ifadeye göre cinayet işlediği evde  12 dakika kaldığı, cinayeti kira konusundaki anlaşmazlık nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Turgut Yolcu'nun arkadaşı M.U. ile mekân sahipleri Z.K.Ö. ile T.E. de gözaltına alındı.
3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Yolcu ile birlikte Z.K.Ö., T.E. ve M.U., emniyetteki sorgularının ardından adliye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Turgut Yolcu, tutuklanarak, cezaevine gönderildi. M.U., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Z.K.Ö. ve T.E. de serbest kaldı.
ESKİ BAŞKAN İSMAİL ÖZAY DA HEDEFE ALINMIŞTI
Öte yandan Sümer çiftinin üst katında Nilgün Akman Sümer'in kız kardeşi Nilay Özay ile eşi eski Çanakkale Belediye Başkanı ve milletvekili İsmail Özay'ın oturduğu öğrenilmişti. Turgut Y.'nin, Sümer çiftini öldürdükten sonra Özay çiftinin evine çıktığı da merdiven korkuluklarında rastlanılan kan izlerinden anlaşılmıştı. Turgut Y.'nin, Sümer ve Özay ailelerinin mal sahibi olduğu dükkânda eski kiracı olduğu öğrenilmişti. Çalıştığı pizzacı dükkânının mal sahibi olan 2 ailenin de Turgut Y.'nin hedefinde olduğunun değerlendirildiği belirtilmişti.
Dilek Akşen