El yapımı takılar, üretici kadınlar tarafından Çağlar Kaynak Basketbol Sahası yanında sergilenerek alıcılarını bekliyor.

Pandemi dönemi boyunca satış yapmakta zorlanan üretici kadınlar, el yapımı takılarını satmaya devam ediyor. Çağlar Kaynak Basketbol Sahası yanında el yapımı takılarını sergileyerek satan kadınlar, düzenli olarak her gün tezgahlarını açıyor. El yapımı takı tezgâhları; Türk Kadınlar Birliği, Anneler Birliği ve ELDER derneklerinin destekleriyle kuruluyor. Daha çok emekli kadınların bulunduğu bu yerde, üretici kadınlar kendi emeklerini sergiliyor. Kolye, küpe, halhal gibi çeşitli el yapımı takıların sergilendiği bu tezgahlara, özellikle akşam saatlerinde ilgi oluyor. Akşam saatlerinde kordonda vakit geçiren vatandaşların ilgisini çeken bu tezgahlarda satışlar pek yoğun olmuyor.

Ortalama 15-20 liraya satılan takıların, yapım zorluğu ve kullanılan malzeme türü de fiyatlarını etkiliyor. El emeği bu ürünlerin daha çok rağbet görmesi gerektiğini düşünen satıcılar, talebin artmasını bekliyor.
 
Arzu Baladur