Vatandaşların en çok tercih ettiği İsmetpaşa Mahallesinde kurulan Cuma pazarında bu hafta ilk turfanın hasadı yapılan Çanakkale domatesi 2 TL’lik fiyatı tezgâhlarda yer aldı.
Mevsim sebze ve meyveleri Kentin en kalabalık halk pazarlarından olan Cuma pazarı tezgahlarını  süsledi. Vatandaşların her hafta mutfak alışverişi için akınına uğrayan pazarda bu hafta hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösterildi. Her Cuma günü vatandaşlar tarafından rağbet gösterilen kalabalığı ile bilinen Cuma pazarında sofraların vazgeçilmezlerinden olan yazlık sebze ve meyveler uygun fiyatlarla tezgâhları doldurdu.
SEBZE VE MEYVELER TEZGAHTA
Sabahın erken saatlerinde kurulan tezgâhlarda yaş sebze ve meyveler rağbet gördü. Katkısız ve doğal olarak yetiştirilen ürünlerden olan yöreye özgü tarhana, erişte, köy ekmeği, köy yumurtası, salça, ceviz, arı sütü, bal, polen, zeytin, zeytinyağı, mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra şifalı otlar da tezgâhlarda yerini aldı.
Çanakkale domatesinin tarladan çıkmasının ardından, fiyatlar 2 liralara kadar düştü. Ağustos ayına girilmesi ile beraber vatandaşlar ise kışlık konserve yapımı için pazardan kilolarca domates almaya başladı. Genellikle 10 kilo domates alındığını söyleyen pazar esnafı, şu anda ürünlerin kalitesinin iyi  olduğunu belirtti.
DOMATES 2 İLA 4 LİRTADAN SATILIYOR
Limon, 7, 12, 14 liralar gibi farklı fiyatlardan satışa sunuluyor. Temmuz-Ağustos aylarında limonda beklenen bu fiyat artışının normal olduğunu söyleyen esnaflar, Eylül aylarında tekrar eski fiyatlara gelineceğini bildirdi. Pazardaki fiyatlar ise şu şekilde oldu; börülce 10 lira, domates 2-4 lira, biber 4-5 lira, limon 7-15 lira, nektarin 7-10 liradan satılıyor.
Mehmet Kuzey