Çanakkale’de sayıları giderek artan başıboş köpekler vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Zaman zaman saldırganlaşan köpekler, vatandaşları kovalayarak korkutuyor. Bu durum özellikle çocuklar için de büyük tehlike oluşturuyor. Güvenli bir şehir olan Çanakkale’de gece rahat dolaşan vatandaşlar, köpekler yüzünden dışarı çıkamıyor.
Sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle akşam saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, çocukların korkulu rüyası haline geldi. her geçen gün sayıları artan başıboş hayvanlara İlgili kurumlar ve hayvan severler tarafından sokak köpeklerine yemleme çalışmaları yapılmasına rağmen, vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor.
Kentte sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri cadde ve sokaklarda yoğunlaşmasıyla dikkat çekiyor. Vatandaşlar, bir anda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin oluyor.
Başıboş köpek sürüleri kentin dört bir yanını kendilerine mesken edinmiş durumda. Hava kararınca bir araya toplanan köpekler, sabaha kadar havlayarak etrafta dolanıyor. Araçları kovalamalarının yanında bir de durakta bekleyen veya durakta inen vatandaşlara rahat vermiyorlar. Vatandaşlar, başıboş köpeklerin gruplar halinde dolaştıklarını ve zaman zaman da saldırgan hale geldiklerini ifade ederek ilgililerden bu soruna çözüm bulmalarını talep ettiler.
Köpek sürüleri yüzünden güzergahlarını değiştirdiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi. Gruplar halinde gezen başıboş köpekler şehrin imajını da olumsuz etkilerken soruna kalıcı çözüm bulunması isteniyor.
 
Muzaffer Cirtel