Bayram tatili rezervasyonları günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaşırken Çanakkale, bayramda yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Kafeler, lokantalar, oteller, plajlar bayramda doldu taştı. Tatilcilerin evlerine dönmesinin hemen ardından, kent genelinde yoğun temizlik başladı.

Bayram tatili hareketliliği günler öncesinde ülke genelinde arttı. Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz resmi tatiliyle birleştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önce 11 gün tatil olabileceği değerlendirmesiyle plan yapanlar, Çanakkale’yi tercih etti. Kentte büyük yoğunluk yaşandı. 9 günlük bayram tatili boyunca Çanakkale sahilleri doldu taştı, günlerce feribot yoğunluğu sürdü, otellerde yer kalmadı.

Koronavirüs nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan insanlar kısıtlamaların olmadığı bayram dönemi için tatil rezervasyonlarını yaptı.  Turizm kenti Çanakkale’de de hem müsilaj sorununun ortadan kalkması hem de koronavirüs vakalarının azalması ile kentteki hareketlilik bayram öncesinden arttı bayram boyunca devam etti.  

Temmuz ayının 20’sinde başlayan Kurban Bayramı hafta sonlarının da eklenmesi ile 9 günü buldu. Çanakkale’deki oteller doldu taştı. Çadır alanlarında bile bayram dönemi için neredeyse yer kalmadı. Yaklaşık 15 gün boyunca çok hareketli geçen Çanakkale’de trafik de bu süre boyunca kilitlendi. Kordon ve yeni kordonda da günde binlerce insan yürüdü. Kentin dört bir yanı hem yerli hem de yabancı turistlerle doldu taştı.

TATİLCİLER YOĞUN KALABALIK OLUŞTURDU
Tatilcilerin gelişleri gibi dönüşleri de çileli oldu. Dönüşe geçen tatilciler Çanakkale Feribot İskelesi’nde yoğunluk oluşturdu. Deniz ulaşımında tarifesiz sefer yapılmasına rağmen, tatilcilerin araçlarının oluşturduğu feribot kuyruğu, çift sıra halinde, 2 kilometreyi buldu. Yaklaşık 2 kilometreyi bulan araç kuyruğu İskele Meydanı’ndan başlayarak Piri Reis Caddesi’ne kadar ilerledi. Trafik polisleri kordon boyuna çıkan ara sokakları trafiğe kapattı. Vatandaşlar kilometrelerce uzayan feribot kuyruklarında beklediler.

TEMİZLİK BAŞLADI
Tatilcilerin evlerine dönmesinin ardından, kent genelinde temizlik başladı. Çanakkale Belediyesi, kent genelindeki genel temizlik çalışmalarının Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince sabahın erken saatlerinden itibaren aralıksız devam ettiğini duyurdu.

Muzaffer Cirtel