AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan ilçesinde toplum sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Fatih Cami İmamı Burhan Bilim Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.
Çan ilçe Sağlık Merkezi Müdürlüğü Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Yenice ilçe Başkanı Faruk Günay ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, “Sağlık Bakanlığımız tarafından çağdaş ve modern bir anlayışla yapımı tamamlanan Çan İlçe Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonumuzun açılışına hoş geldiniz. Üstün kalite ve teknik donanımıyla hastanelerimiz, sağlık evlerimiz, aile sağlığı toplum merkezlerimiz ve acil sağlık hizmetlerine yapılan tüm yatırımlarla Çanakkale’miz artık bir üst lige çıkmıştır. Bu eşsiz yatırımlar vatandaşlarımıza hizmet ve tedavi süreci anında sağlık çalışanlarımıza daha konforlu bir çalışma alanı sağlamaktadır. Bu yapılan sağlık kompleksimizde 73 personelimiz 4 aile hekimimiz ile birlikte koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri, diyetisyen ve psikolog hizmetleri, kanser erken tanıma merkezi, üreme ve gebe sağlığı merkezi, ağız ve diş sağlığı merkezi, çevre sağlığı merkezi ve tütün denetimi gibi hizmetler verilecek. Enjeksiyon ve pansuman yapıla bilenecektir. Taşınmadan bu yana yaklaşık 100 poliklinik yapılan merkezimizde 7/24 hizmet veren tam teşekküllü ambulansımızda yaklaşık 3 bin 500 kere vakaya çıkmıştır. Pandemi dönemi hepimiz için zor bir süreçti. Normal iş yükümüzün katbe kat karşı karşıya kaldık. Yöneticilerimiz, sağlık personelimiz ve halkımız el ele verdik bu süreci bugünlere kadar getirdik. Yalnız mücadelemiz bitmedi hepinizden aşılama sürecine tam destek bekliyoruz. Şuanda ilimiz ikinci durumdadır. Özellikle gençlerimizin ve halkımızın desteğiyle birinciliği almamız içten bile değildir. En önemli silahımız aşı için vatandaşlarımız farkındalığı ve katılmasına tekrar teşekkür ederim. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına tüm hassasiyetle katılırken, dostlarımıza tekrar sarıla bilmek için bütün kurallara uymamız gerekir” diye konuştu.

Çanakkale’ye iyi ve güzel işler yapmaya niyet eden kim varsa başımız gözümüz üzerinde
Aşı olmayan kim varsa tekrar davet ettiğini ve pandemiyi beraber aşarız veya beraber altında kalırız diyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “112 diyoruz, Aile Sağlığı Merkezi diyoruz ama gördüğümüz yapılar hastaneler şeklinde. Bu gördüğümüz yapıda sizlerin de takip ettiği gibi 6 aile hekimi ve 50’ye yakın personeli ile birlikte sıradan bir yer değil, aksine çok kıymetli, çok farklı bir sağlık hizmeti verecektir. Doktorlarımızla, hemşirelerimizle birlikte toplumumuza hizmet edecek çok özel bir birim. Memleketimizin her yeri kıymetlidir ama Çanakkale bambaşkadır. Çanakkale’ye hizmet etmek hangi görevde olursa olsun yeter ki Çanakkale’ye iyi ve güzel işler yapmaya niyet eden kim varsa başımız gözümüz üzerinde. Bu pandemi döneminde biz beraber omuz omuza niyet ettik ve çok aza indirdik ama tekrar bayram hareketi ile beraber bir artış söz konusu. Tekrar kapanırsak, hasta sayımız yeniden artarsa, tekrar sorunlarımızı aşma imkanı bulamazsak üzülürüz. Herkes kendi temizliğine, maskesine dikkat etsin. Aşı olmayan varsa kendisini sevmeyebilir, aşıya güvenmeyebilir ama sevdikleri için aşı olmasını istirham ediyorum. Bu aşıyı tepeden tırnağa tüm görevlilerimiz olmaya başladı mı? Yaşlımız, gencimiz, vekilimiz, valimiz, kaymakamımız olmaya başladı mı? Doktorlarımız, hemşirelerimiz 'olun kardeşim' diyor mu? İşin ehli aşı olun diyorsa olacağız. Olmayanımız varsa toplum sağlığı için olmaya dikkat edeceğiz. Hastane olmasa sorun ama pazar yerinde bile gelin aşı olun diyen bir alt yapı varsa bunu ne olur değerlendirin. Hasta olunca üzülüyoruz, hele ki ölenimiz olunca kahroluyoruz. O yüzden istirham ediyorum aşı ile ilgili pandemi sürecine omuz verin. Bugün yüzde 78 aşılama oranı ile Türkiye’nin ikinci kentiyiz ama Çanakkale’ye ikinci olmak yakışmaz. Birinci kent olmak için sağlık alt yapımız müsait. Aşı olmayan kim varsa tekrar davet ediyorum. Bu pandemiyi beraber aşarız veya beraber altında kalırız. Aşmak zorundayız. Pandemiyi ancak beraber aşacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum” diye söyledi.

Türkiye büyürken Çanakkale de büyüyecek
Aşının önemine değinen Milletvekili Turan, “Açılış bahanesiyle birlikte önemli birkaç konuya değineceğiz. En kıymetlisi açılışını yaptığımız aile sağlığı merkezimiz. Bu toplum sağlığı merkezimizde aynı zamanda 112 acil istasyonumuz bulunuyor. 6 milyonu aşkın bedeli ile 3 bin metrekarelik kapalı alanıyla adeta bir hastane görüntüsünde. Çan bir sanayi kenti, birçok sanayi kolunda iddiasını ortaya koyan bir kent. Çan’ımızda epeydir takip ettiğimiz belediyemizin, özel idaremizin, ticaret odamızın, kaymakamımızın beraber omuz verdiği karma OSB’ye artık başlıyoruz. Yıl 2002 Çanakkale’mizin nüfusu neredeyse böyle, Çan nüfusu da böyle kısmi artışlar var. O yıllarda sadece 3 ambulansı olan bir ildik, bugün 56 ambulansımız var. Hava ambulansı, deniz ambulansı ayrı, karlı havalarda kar paleti olan ambulans ayrı olmak üzeri 56 ambulansımız var. O yüzden insana yatırım en kıymetlisi. Türkiye büyürken Çanakkale de büyüyecek. Çanakkale köprüsü Türkiye’nin değil, dünyanın en uzun asma köprüsüdür. Dünyanın en uzun köprüsünün Çanakkale’de olduğunu herkes bilecek” dedi.

Damla Şener Okdaş