Otizm teşhisi konulduğunda “bu çocuk konuşamaz” denilen fakat Rusça’dan Almanca’ya, İtalyanca’dan İngilizce’ye birçok dilde şarkı söyleyebilen, müzik mezunu otizmli özel çocuk Recep Ege Altıncıoğlu,Çanakkale’nin tek SMA hastası Ahmet Alp’e destek  videosu çekti.

Herhangi bir sesi, referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği ‘Absolut-mutlak kulağa’ sahip Altıncıoğlu, videoda, “Ahmet Alp Kardeşim! Seni çok seviyorum, hep mutlu ol, her zaman yanındayız, Ahmet Alp’e destek olalım, iyi ki varsın Ahmet Alp!” dedi.

Türkiye’de üniversite eğitimi alabilen sayılı otizmli bireylerden Recep Ege Altıncıoğlu, yüzde 50 burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü mezunu.

Otizmli Müzik Dehası Altıncıoğlu,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından, Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Otizm ve Müzik Yaz Okulu” etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye geldi.
Bu yıl iki gün süren, ancak önümüzdeki sene çok daha kapsamlı planlanacak olan bu etkinliğin son gününde Müzik Dehası Altıncıoğlu, Çanakkale’nin tek SMS hastası bebeği olan Ahmet Alp’i de unutmadı.

Dilek Akşen