Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, sosyal medya hesabından paylaştığı günlük Covid-19 tablosunda, Çanakkale yüzde 75,2 ile aşılanmanın en yüksek olduğu 2'nci il olarak mavi renge döndü. Bu başarıdan dolayı Bakan Koca,  Çanakkale’ye teşekkür etti.

Kentte Covid-19 aşısı, hastanelere alternatif olarak mobil ekipler ve İskele Meydanı'nda kurulan aşı çadırında yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlar aşı randevusu almadan İskele Meydanı’nda aşı yaptırmaya geliyor. Şu ana kadar il genelinde 334 bin 39 kişiye birinci doz, 182 bin 524 kişiye ise ikinci doz aşı yapıldı. İl dışından kente gelen 39 bin 274 kişiye uygulanan aşı ile birlikte Çanakkale’de aşı yapılan kişi sayısı 555 bin 837’ye ulaştı. Aşılama oranı yüzde 75,2’ye yükselen Çanakkale, Muğla ve Kırklareli illeri ile birlikte aşılamada mavi renge dönen üçüncü kent olmayı başardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün iki ilimiz daha maviye döndü. Yeni örnek iller Kırklareli ve Çanakkale. Birlikte mücadelenin yeni sahası aşı olmaktır. Biran evvel aşınızı olun. Tebrikler Çanakkale ve Kırklareli. Yüksek aşı oranıyla rengin artık hep Mavi!” ifadelerini kullandı.

HAYDİ, ÇANAKKALE AŞIYA
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü aşılamama tablosunda 2’ncı sırada yer alması hakkında açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük “Covid-19 Bilgilendirme Platformunda” yüzde 75,2 aşılama oranı ile Çanakkale’nin rengi sarıdan maviye döndü. Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca Çanakkale’mizi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile örnek göstererek tebrik etti. Aşılamanın hızlanmasıyla Ve planlanan koordinasyon sayesinde oluşturulan aşı uygulama noktalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Covid-19 ile mücadelede ilk günden bu yana büyük bir özveri ve titizlikle görev yapan her kademedeki sağlık çalışanlarımız aşı çalışmalarında da aynı özveri ve fedakârlıkla görev yapmışlardır. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.Covid-19 ile mücadelede il genelinde vatandaşlarımız büyük duyarlılık göstererek, aşı oldu. Bu sayede aşılamada rakamlarımız arttı. Duyarlı davranarak aşı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeterli sayıda aşımız mevcut. Aşılamada yakaladığımız bu başarıyı devam ettirmek için sırası gelen ve henüz aşı olmayan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Hep birlikte mücadele ederek aşı ile toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz” aktarıldı.

Muzaffer Cirtel