Tabya önündeki kaldırıma konulan mobil atık konteynırının bisiklet yolunu kapattığını belirten bisikletçiler, duruma sosyal medyada paylaştıkları fotoğrafla tepki gösterdi.

Çanakkale Bisiklet platformu,  Dabakoğlu ve Tabyaların bittiği noktadan bir fotoğraf paylaşarak, bisiklet yolu üzerine konulmuş Mobil Atık Getirme Merkezi fotoğrafını paylaştı ve olumsuz günaydın demek istemezdik ancak bunun ne olduğunu biliyor musunuz? Bisiklet yolunun doğru olmadığını zaten söylüyoruz da yayaların yürüyüş alanını da daraltmışsınız." diyerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı etiketledi.

STANDARTLARA EN UYGUN YOL TROYA CADDESİNDE
ÇABİP ,ayrıca  standartlara en uygun bisiklet yolunun Troya Caddesi'nde olduğunu da ifade ederek, Dabakoğlu Civarındaki bisiklet yolunun  riskli olduğunu ifade ederek,  Bisiklet yollarının belirlenen bir standardı vardır, Yaya yoluyla aynı seviyede olmaması, belirli levhalar veya bariyerler ile araç yolundan ayrılması, genişliği, bölünme kısmındaki ayırıcının yüksekliği, hepsi önemli Gönderdiğimiz yerdeki bisiklet yolu yaya kaldırımıyla aynı ve sürüş açısından riskli. Çanakkale'de bisiklet yolunun eksik noktalarının var ancak standartlara en yakın bisiklet yolu Troia Caddesinde.
 
Dilek Akşen