Süper Lig’de 16. Şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, Türkiye Kupasını da alarak sezonu çifte kupa ile tamamladı. Şampiyonluk sonrasında çifte kupalar Çanakkale’ye getirildi.  Getirilen kupalarla Çanakkaleli Beşiktaşlı taraftarlar hem denizin ortasında hem de kentin dört bir yanında kutlama yaptı.

Beşiktaş 42. Haftada Göztepe’yi 2-1 yenerek Süper Lig’de 16. Şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye Kupasını da kazanan Beşiktaş sezonu çifte kupa ile tamamladı. Sezonu 2 kupayla bitiren Beşiktaş’ın kupaları Perşembe günü kutlama için Çanakkale’ye getirildi.  Geçtiğimiz hafta Çanakkale Valiliğini ziyaret eden 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetimi Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret ederek kutlama izni almasının ardından kutlama planları netlik kazandı. Kupaların kente gelmesiyle kutlamalar da kalabalık bir protokolle başladı. Kutlamalara Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Daltaban, Emin Biber, Haluk Özgerçek ve Hüseyin Belenkoğulları ile Çanakkaleli olan Beşiktaş Futbol Takımı Yardımcı ve Analiz Antrenörü Murat Kaytaz ile Kaleci Antrenörü Levent Açıl katıldılar.

VALİ AKTAŞ’A ZİYARET
Kupanın Çanakkale’ye gelmesiyle başlayan kutlamalarda ilk olarak Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Daltaban, Emin Biber, Haluk Özgerçek ve Hüseyin Belenkoğulları, Vali İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret ettiler. Vali İlhami Aktaş, 2020-2021 Spor Toto Süper Lig’inde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olan Beşiktaş Kulübü’nü ve taraftarlarını tebrik etti. Yapılan görüşmelerin ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, ziyaretin anısına Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerine Minyatür Şehitler Abidesi hediye etti.

DENİZİN ORTASINDA KUTLAMA
Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarıyla sezonu tamamlayan Beşiktaş'ın taraftarları, ilk kutlamayı Çanakkale Boğazı'nda yaptı. Kutlama için iskeleden kiraladıkları feribota marşlar eşliğinde binen Beşiktaş taraftarları boğazda kutlama gerçekleştirdiler.  Denizin ortasındaki balıkçı tekneleri de kutlamalara eşlik etti. Taraftarlar ellerindeki bayrakları sallayıp, marşlar söyleyerek, çifte kupa ve şampiyonluk sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı. Beşiktaşlı yöneticiler ve çifte kupayla ile birlikte fotoğraf çeken taraftarlar fotoğrafları sosyal medyada paylaştılar.

‘’TERTEMİZ İKİ KUPA KAZANDIK’’
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Daltaban feribotta bir konuşma yaparak, yoğun bir sezonu geride bıraktıklarını söyleyerek, "Sezon sonunda Ahmet Nur Çebi başkanlığında zor şartlarda savaşarak, tertemiz iki kupa kazandık. Kadın futbol takımımızın kupasıyla birlikte 3 kupa kazandık. Futbol liglerinde olan bütün kupaları kazandık. İlk kutlamamızı Çanakkale'de yapıyoruz. Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği'nin davetlisi olarak buradayız. Kupalarımızla beraber geldik. Bütün sene bize tribüne gelmeden destek veren, uzaktan ruhlarını, yüreklerini hissettiğimiz Beşiktaşlılarla buluştuğumuz için çok mutluyuz" dedi.

‘’HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE KUTLADIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ’’
Çanakkaleli Beşiktaş’ın Kaleci Antrenörü olan Levent Açıl Şampiyonluk ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Kupayı ilk İstanbul Boğazı'nda kutladık. Burası benim memleketim. Şampiyonluğu hemşehrilerimizle birlikte kutladığımız için çok mutluyuz. Sezon biraz sıkıntılı başladı. Daha sonra bir toparlanma süreci yaşadık. Bizim başarımızda takımımızdaki aile, arkadaşlık ortamı ve hocanın birleştirici, iletişimci tavırları rol oynadı" ifadelerine yer verdi.

Boğazın ortasında yapılan şampiyonluk kutlamasının ardından Taraftarlar 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği önünde araçları ile toplandı. Konvoya başlatan taraftarlar Cumhuriyet Meydanı ve Dernek Önünden başlayan konvoy İnönü Caddesi, Kartal Yuvası Önünden Geçilerek Sarıçay Köprüsü, Dabakoğlu Önünden Geçilerek Atatürk Caddesine Çıkılacakan konvoy,  oradan da Çevik Kuvvet (Eski Bölge Trafik) önünden geçilerek Kepez’e vardılar. Kepez Meydanından Dönüş Yaparak Aynı İstikametten geri dönerek Troya Caddesine yönelen konvoy,  oradan da Tüv Kavşağından Ahmet Priştina Caddesine (60 Metrelik Yola) sinden Esenler Mahallesine giriş yaptı. Daha sonra Özgürlük Parkı Mit Önünden Hastane Yokuşu Ve Bayır Dondurma Önünden Balıkesir Caddesine Sonrasında Eski Belediye’nin Önünden Demircioğlu Caddesine yeniden geçen konvoy İskele Ve Kordona inen taraftarlar Beşiktaş Dernek Önünde marşlar eşliğinde konvoyu sonlandırdılar.

Muzafer Cirtel