Tam kapanmada pek çok sektör durdu. Tam kapanma nedeniyle çalışanlar bu dönemi evlerinde geçirmek durumundalar. Bu süre zarfında kısıtlamadan muaf sayılmayanlar evlerinde kaldı. Öte yandan otobüslerdeki yoğunluk ise dikkat çekiyor.

29 Nisan 17 Mayıs tarihlerini kapsayan tam kapanma sürecinde pek çok sektör durdu. Muaf iş yerleri arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi sektörler yer alıyor. Çoğu çalışan tam kapanma dönemini evlerinde geçiriyor. Sadece günlük hayatı etkileyecek sektörler kısıtlamadan muaf tutuldu.

Muaf sektörlerin azlığına karşın otobüslerdeki yoğunluk dikkat çekiyor. Bir gün yoğun bir gün boş olan otobüs seferlerindeki yolcu sayısının değişmesi, acaba yasakları delenler mi var? Sorusunu akıllara getiriyor. Bu süreçte muafların olması ve Kısıtlama süresince devam eden otobüs seferlerinin değişmesi eksilmesi sebebiyle otobüslerde yoğunluk yaşanıyordu. Bir süredir değişen yoğunluğun bazı günlerde azalırken bazı günlerde artması acaba yasakları delenler mi var sorusunu düşündürüyor.


Mehmet Kuzey