Sağlık Bakanlığı verilerine göre il bazlı yüz binde vaka sayısında en başa yerleşen Çanakkale’nin bir ilçesi olan Gökçeada’da Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan’ın da katılımıyla işyerlerinde rehberlik ve denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Gökçeada’da bulunan işyerleri ve kurum ve kuruluşları tek tek dolaşıldı. Temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan işyerlerinde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetlendi.

COVİD 19 ile mücadele kapsamında işyerlerinin kurallara uyumunu denetlemenin yanı sıra işyeri sahiplerinden alınan tedbirler ile ilgili bilgiler alındı. Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan gerek işyerlerinde gerek yolda karşılaştığı vatandaşlar ile kurallara uygun olarak sohbetlerde bulunarak, maske, mesafe ve temizlik konularında hatırlatmada bulunarak, ilçe esnafına bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan saat 15.00 seferini yapacak olan Gökçeada-1 gemisine binişlerde yapılan kontrolleri denetlemek ve yerinde incelemek için de Kuzu Limanına giderek kontrolleri yerinde gördü. Gemiye binen her vatandaşın HES kodu ve GBT sorgulamasını yapan güvenlik görevlilerinin çalışmalarını yakından izledi.

Damla Şener Okdaş