Kepez Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Meydan Sokakta yer alan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Hizmeti vermeye başladı. Psikolog Seval Akkoyun ve Psikolojik Danışman İpek Obay tarafından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde hizmet ücretsiz sağlanıyor.

Yetişkin danışmanlığında bireysel psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, yetişkin testlerini değerlendirme ve yorumlama, eğitim danışmanlığı sınav kaygısı yönetimi hizmeti veriliyor. Çocuk ve ergen danışmanlığında ise çocukla-ergenle bireysel danışma, çocuk ve ergen testlerini değerlendirme ve yorumlama, oyun terapisi ve gelişim takibi hizmetleri randevulu sistemle hasta alınmaya başladı. 
Pandemi döneminde insanların yüz yüze gelmeye çekindiklerini dile getiren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde görev yapan Psikolog Seval Akkoyun, “15 yaş üstü yetişkinlerin gönüllü olması dâhilinde çalışıyorum. Onların gönüllü olması dahilin de bir sürece başlıyoruz. Bu sürecimiz ücretsiz olarak hizmet veriliyor. Randevu sistemi ile hastalarımızla iletişim kuruyoruz. Yaklaşık 6 ile 10 saat arasında seanslarımız devam ediyor. Güzel bir merkez kurduk. Etkinlik ve eğitim salonumuz var. Pandemi kurallarının biraz esnemesiyle beraber eğitim ve seminerler düzenlemek istiyoruz. Grup çalışmaları yapmayı istiyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde ilerleyecek. İki psikolog olarak hizmet veriyoruz. Kepez’de yaşayan insanlar dışında Çanakkale’de yaşayan vatandaşların istekleri dahilin de yardımcı oluyoruz. Şuana kadar 60 kişiye hizmet verdim. Bu dönemde güzel bir sayı olduğunu düşünüyorum. Bir süre online danışmanlıkta verdim. Şu anlık memnunuz” diye konuştu.

Oyun terapisi uyguluyoruz
3 ile 15 yaş arasında ki çocuklara hizmet verdiğini dile getiren Psikolojik Danışman İpek Obay, “3 ile 15 yaş arasında ki çocuklara hizmet veriyorum. Bu çocukların ailelerinde danışmanlık hizmeti veriyorum. Oyun terapisi uyguluyoruz. Aynı zamanda gelişim takibi yapıyoruz. Bu şekilde sürecimiz ilerliyor. Ben daha yeni başladım daha önce Kepez Belediyesi’nin kreşinde hizmet veriyordum. Şimdi iki yerde hizmet vermeye devam edeceğim. Rağbet var diyebilirim” dedi.

Damla Şener Okdaş