Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Pazar için Çarşamba günleri yalnızca konfeksiyoncuların tezgâh açması kararlaştırıldıktan sonra pazarcı esnafı iş yapamayacağını gerekçe göstererek geçen hafta tepki amaçlı tezgâhını açmamıştı. Geçen süre içinde yaptıkları görüşmelerde olumlu cevap alamayınca dün tezgahlarını açmak zorunda kaldılar.
 
Vakaların hızla arttığı kentte, Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgını kontrol altına almak amacıyla Cuma pazarında yeni düzenlemeye gitmişti. Salı ve Cuma günleri Cuma pazarı yerinde kurulan; giyim, oyuncak, züccaciye, nalburiye vb. ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan tezgâhların sadece Çarşamba günleri kurulmasına karar vermişti.
Sebze/meyve vb. satış tezgâhlarının Salı ve Cuma günü kurulmasına, Pazar yerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafının her bir satış tezgâh/sergi arasında en az 3 metre mesafe olmasına, Pazar yerlerinde giysi denemelerinin yapılmamasına ve giysi deneme kabinlerinin kaldırılmasına karar verilmişti. Bu karardan sonra sebze ve meyve tezgahları Salı ve Cuma günü Pazar yerinde daha geniş alan kurulmaya başlandı. Geçen hafta Çarşamba günü ise konferskiyoncular ve diğer tezgahların kurulması gerekiyordu.
Pazara gelen sayısı düşünce esnaf, satış yapamayıp tezgâhları toplamış ve kararı protesto amacıyla o gün tezgâhlarını açmamıştı. Pazarcıların bu Çarşamba tezgahlarını açıp açmayacakları merak ediliyordu. Dün ise protesto son buldu ve pazarcı esnafı tezgâhlara geri döndü.
Pazardaki giyim, oyuncak, züccaciye, nalburiye satan esnaflar bu karardan sonra iş yapamadıklarını ifade ederek  eski günlere dönmek istediklerini belirtti.
 
Mehmet Kuzey