Üye çoğunluğunu elinde bulundurmasına rağmen il genel meclisi gibi önemli bir başkanlığı AK Parti’ye kaptıran CHP’de teşkilat adeta ayaklandı. Bu başarısızlığın bir numaralı sorumlusu olarak gördükleri CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile ilgili çok sayıda şikayetin CHP genel merkezine ulaştığı belirtiliyor. Erkek’in de bu şikayetlerin daha fazla artmaması için yoğun bir çaba gösterdiği öğrenildi.
 
Türkiye genelinde çoğu ilin il genel meclisi çoğunluğu ve dolayısı ile başkanlığı AK Parti’de bulunuyor. İl Genel Meclisi çoğunluğu ve başkanlığın CHP’de olduğu nadir illerden biriydi Çanakkale. Belediye sınırları dışındaki alanlarla ilgili çalışmalara İl Genel Meclisi karar verdiği için bu alan partiler için çok büyük önem taşıyor. Son yıllarda İl Genel Meclisi Başkanlığı hep AK Parti’deydi.
Son seçimle beraber CHP 18, MHP 2 ve AK Parti ise 14 üyesi bulunuyordu. MHP ve AK Parti’nin üye sayısı 16, CHP’nin tek başına üye sayısı ise 18 olduğu için başkanlık da CHP’ye geçti. İki yıldır, CHP Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren meclis başkanlığı yapıyordu. Nisan ayından görev süresi bitince meclis tekrar seçime gitti.

CHP ÖN SEÇİMLE KARIŞTI
İl genel meclisi seçiminden önce CHP aday adaylar arasında ön seçim yaptı. 4 kişinin aday adayı olduğu ön seçimin ikinci turuna kalan Gelibolu Meclis Üyesi Nihat Öner10, Sadık Göğüsgeren ise 9 oy aldı. Seçimde aynı zamanda İl Başkanı Metin Ümit Ural da oy kullandı. Ural ve Erkek’in Başkan Göğüsgeren’in tekrar aday olmaması için çalışma yaptığı da biliniyor. Tüm bu operasyonlara rağmen Göğüsgeren’in  tek başına çalışıp 1 oyla adaylığı kaybetmesi de çok konuşuldu.
 
CHP bu ön seçimle beraber eski başkan yerine Nihat Öner’i aday göstermesi ile CHP içinde huzursuzluk başladı. Yaşanan bu gelişmeleri fırsat bilen AK Parti operasyona başladı.  Operasyon sonuç verdi ve il genel meclisi başkanlık seçimine AK Parti ve MHP bir aday çıkartırken CHP’de ön seçimle belirlenen Nihat Öneri aday gösterdi. Bu sırada CHP merkez ilçe üyesi Njat Önder de aday olduğunu açıkladı. Bu adaylıkla operasyon ortaya çıktı. AK Parti, MHP üyelerinin ve CHP’den de bir oy alan Önder başkan seçildi. Hemen ertesi gün Ankara’ya giderek AK Parti Grup Toplantısı’nda parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

ŞİKAYETLER YAĞIYOR
AK Parti, Nejat Önder’in transferini ve dolayısı ile 2 yıl aradan sonra il genel meclis başkanlığını tekrar ele geçirmesini şova dönüştürmesi CHP’yi çok kötü etkiledi. Yerelde olan bir durum ulusalda gündem maddesi oldu. Bu transfer AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın hanesine büyük bir artık olarak yazılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’i  ise zor durumda bıraktı.

Bu şoku üzerinden bir türlü atamayan CHP, bir yanan kendilerini bırakıp giden Nejat Önder’e tepki gösterdi, diğer taraftan başarısızlığın sorumlusu olarak gördükleri Genel Başkan Yardımcısı Erkek ve İl Başkanı Metin Ümit Ural’a tepki göstermeye başladı.

Yerelde Ural’ın hemen görevden alınmasını isteyen parti teşkilatı, aynı zamanda suçlu gördükleri Erkek’i CHP Genel Merkezi’ne şikayet etmeye başladı. Alınan bilgiye göre; Çanakkale’den Ankara’ya birçok şikayetin gittiği ve bu şikayetler nedeniyle Erkek’in zor duruma düştüğü belirtiliyor. Erkek’in Ankara’ya daha fazla şikayetin gitmemesi için yoğun bir mesai harcadığı öğrenildi. Çanakkale’de adamlarını devreye sokan Erkek, bu şikayetlerin önüne geçmeye çalıştığı belirtiliyor.

GÖREVDEN ALIN
Erkek ile beraber süreci yöneten ve hatta ön seçimde oy bile kullanan Başkan Ural’ın, il genel meclisi üyeleri arasında kutuplaşmaya neden olduğu da belirtiliyor. Bu kutuplaşma ve dışlananlardan birisinin de Nejat Önder’in olduğu belirtiliyor. Önder, bu dışlanmışlığa daha fazla dayanmayarak AK Parti ile irtibata geçtiği ve oraya transfer olduğu ifade ediliyor. Önder’in transferi bilinirken Önder’e oy veren diğer CHP’li üyenin de dışlandığı gelen bilgiler arasında. Tüm bu olaylara sebep olanlardan biri olan il başkanının gelen tepkiler üzerine görevden alınacağı belirtiliyor.
 

Mehmet Güler