Çanakkale Gençlik Merkezi’nde masa tenisini sevdirmek ve yaymak adına bir etkinlik düzenlendi. Sınırlı katılımla gerçekleşen masa tenisi etkinliğinde çocuklar ve gençler hem eğlendi hem de spor yaptı.

Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF), her yıl 6 Nisan’da “Dünya Masa Tenisi Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler yapıyor. Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Gençlik Merkezi’nde 6 Nisan Dünya Masa Tenisi günü olması dolayısıyla bu yıl bir masa tenisi etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleşti.

Masa Tenisi Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Tekin Aygören, sınırlı katılımla düzenlenen etkinlik için, ‘’Her yıl 6 Nisan Dünya Masa Tenisi günü. Biz de her yıl 6 Nisan’da bir turnuva veya bir şenlik olabilir bu şekilde bir etkinlik yapıyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle planladığımız etkinliği yapamadık. Kordonda bir şenlik düzenlemeyi planlıyorduk tabi içinde bulunduğumuz durumlar nedeniyle izin almak zor. Biz de bu ortamda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ve sınırlı sayıda sporcumuzla bir masa tenisi şenliği yapalım dedik’’ diye konuştu.

MASA TENİSİ FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK AMAÇLANDI
Etkinlikte yapılanları anlatan Aygören, amacın masa tenisini sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, ‘’Burada 5 tane parkur oluşturduk. Burada gençler, çocuklar bu 5 parkurda masa tenisi oyunları büyük raketlerle vurmaya çalışma ve pipetle topu bardağa sokma gibi etkinlikler yapacaklar. Amaç; masa tenisini sevdirmek. Küçük kuşaklara gençlere sevdirmek ve yaymak. Çanakkale’de Masa tensi farkındalığı oluşturmak. Bunun için çaba sarf ediyoruz’’ dedi.

‘’MASA TENİSİ FESTİVALİ PLANLIYORUZ’’
Vakaların azalması ile kısıtlamaların kalkması doğrultusunda ilerleyen günlerde yapılacak etkinliklerden de bahseden Aygören, ‘’Pandemi döneminin yasaklarının kalkmasına müteakip yıllık faaliyet planlarımız var. 1 ay içerisinde 4 tane turnuvamız var. Eğer Mayıs ayında yasalar kalkar, normal faaliyet planımızı yapabilirsek; 19 Mayıs turnuvası yapacağız, babalar günü turnuvamız var, Temmuz ayında da festivallerimiz olacak. 17 Burda AVM’de bir masa tenisi festivali planlıyoruz’’ diye konuştu.

‘’MASA TENİSİ CAMİASI OLARAK SOSYAL FAALİYETLER DE YAPIYORUZ’’
Tekin Aygören, Hem 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü hem de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü birleştirerek bir farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Aygören,’’Bu arada da bugün Otizm ve Farkındalık Günü. Otizm bir hastalık değil, farklı olmadır. Biz onların farkındayız ve her zaman yanındayız. Aynı zamanda masa tenisi camiası olarak sosyal faaliyetler de yapıyoruz. Bir huzurevi evi ziyareti yapacağız yakın zamanda. Bunların izinleri için müracaat edeceğiz. İzin alabilirsek huzurevinde yaşayanlara da birkaç masa götürüp yine bu masa tenisi sevgisini yaymaya çalışacağız. Sürekli masa tenisi için neler yapabiliriz diyerek projeler üretiyoruz ve Çanakkale’de yayılması için elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

Arzu Baladur