Biga Muhtarlar Derneği’nin yeni yönetim kurulu için seçim gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Kadir Tül’ün yaptığı seçimli toplantıda kazanan Ayhan Ferah'ın yönetimi oldu.

Biga Muhtarlar Derneği Olağan genel kurulu Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Olağan Genel Kurula; Kaymakam Mustafa Can,Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici ve yönetimi, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Cemal Mantar ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Aydemir ve yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri Bülent Korkmaz, Saim Yılmaz, Levent İrez, Hakkı Sezen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış, Biga Merkez Belde ve Köy Muhtarları katıldı.
Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra başladı. Kurulda, açılış ve yoklama sonrasında Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Kadir Tül,Başkan Yardımcılığına Şenol Akkaya, Divan Katipliğine Mehmet Diken ve Hüseyin Kaya seçildi. Tahmini Bütçe okundu ve kabul edildi. Yönetim ve Denetleme Kurulu Raporları Mevcut Başkan Ayhan Ferah tarafından okundu ve kabul edildi.
YENİDEN SEÇİLDİ
Yapılan seçimlerde mevcut başkan Ağaköy Muhtarı ve Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah'ın hazırladığı liste oy birliği ile seçildi. Yapılan Seçimler sonucunda Biga Muhtarlar Derneği'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Ayhan Ferah,Zihni Şenkal,Mehmet Öner,Ferruh Öztürk,Bahattin Taşçı,Hasan Elmaz, Rıdvan Yaşar,Saim Özcan, Halil Çavdar, Sedat Yeni, Necdet Boz. Denetleme Kurulunda ise; Kadir Tül, Hüseyin Doğru, İsmail Yılmaz, Osman Karabıyık, Mustafa Umur isimleri yer aldı.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Kaymakamı Mustafa Can birer konuşma yaparak yeni seçilen yönetime başarılar dilediler.
Muzaffer Cirtel