Bayramiç ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ‘Orman Haftası’ kapsamında çam fıstığı, lavanta ve biberiye fidanı dağıtıldı. Çok sayıda vatandaş sıraya girerek bu fidanları aldı. Vatandaşların lavanta fidanlarına rağbet etmesi ise ayrıca dikkat çekti.

Türkiye’de 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Bayramiç ilçesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yıldırım Akbulut Meydanı’nda bin 500 çam fıstığı, bin lavanta ve 500 biberiye fidanının dağıtımı yapıldı. Vatandaşların ilgisi nedeniyle 3 bin fidan yarım saat içerisinde tükendi.

LAVANTAYA RAĞBET ARTTI
Son yıllarda Isparta ve Burdur’da başlayan lavanta bahçeleri, Çanakkale’ye de taşındı. Gelibolu Yarımadası, Gökçeada da lavanta bahçeleri yapılıyor. Bayramiç’te de bu konuda önemli bir aşama aşıldı. İlçe halkı artık lavanta fidanları alarak bahçelerini renklendiriyor. Orman ekipleri tarafından ilçede dağıtılan fidanlar içinde lavanta fidanlarına rağbet gösterilmesi dikkat çekti.

Damla Şener Okdaş