Gündem dışı olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel’in yaptığı konuşmalar tartışmaları alevlendirdi. Bu açıklamalara karşı hem Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hem de İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri, iddiaları reddederek bu konuları dile getirenleri sert dille eleştirdi.
İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti’den istifa açıklamasını yapmak üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Özdağ istifa açıklamasında çarpıcı iddialarda bulunarak, ‘’Bana kızacağınıza CHP İBB Başkanı'na İYİ Parti'yi aşağılayan CHP Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin kanıtı var’’ diye konuştu. Özdağ’ın konuşmasının ardından AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Vatandaşların Çanakkale Belediyesi'nden hizmet alamadığını belirten İskenderoğlu, İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Çanakkale Belediyesi ile ilgili iddiaları hakkında açıklama beklediklerini söyledi. İskenderoğlu açıklamasında, ‘’Yaklaşık 20 yıldır Çanakkale Belediyesini yöneten CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'ye hizmet etmek yerine acaba hangi odaklara, hangi merkezlere hizmet ediyor?" ifadesini kullandı.
Mart ayı Belediye Meclisinde Özdağ ve İskenderoğlu’nun yaptığı açıklamalar Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a hatırlatıldı. Gündem dışı olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel’in yaptığı konuşmalar tartışmaları alevlendirdi.
Mart ayı meclis toplantısında adalet ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel’in “Bence CHP Geneli düzelteceğine kendi içindeki adaletsizlikleri ve hukuksuzlukları düzeltsin. Genel bir adaletsizlik varsa siz vekillerden rol çalmayın. CHP’de zaten anormali normalleştirmede müthiş bir kontrolden çıkış var. CHP yaparsa mübah onların dışındaki herkes gaflet içinde.  Siz hakkı, hukuku kendi partinizde arayın” sözlerine karşılık Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘Bizden iki parti çıktı ver mı ötesi” demesi ile Esra Yüksel “Sizin iki partide neler olduğu bugün Ümit Özdağ’ın yaptığı basın açıklamasında ortaya çıktı” sözleri konuşmaları tartışmaya çevirdi.
‘’KAMUOYU VE AK PARTİ GRUBU AÇIKLAMA BEKLİYOR’’
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘Ben dinlemedim’ demesi üzerine geçtiğimiz Meclis toplantısında yaşanan tartışmayı da hatırlatarak İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’a soran AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yüksel “Şimdi soruyorum Burak arkadaşım; kurucu milletvekili Ümit Özdağ’ın istifa ederken söylediği ithamlar vardı. Soruyorum neler oluyor? Kamuoyu ve AK Parti Grubu açıklama bekliyor” dedi.
‘’ BU POLEMİK ÇANAKKALE’DE TUTMAZ’’
Esra Yüksel’in sorusuna cevap veren İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt “Bizim Belediye Başkanı ile Ocak ayında yaşadığımız meclis tartışması ile alakalı doğrudan sizi hedef alarak dedi ki ‘Bana bir şey sormayın İYİ Parti’yi küçümseyen Çanakkale Belediyesine gidin sorun’ dedi. Ümit Özdağ orada çıkıyor ve  içimizde bir Fetöcü olduğunu iddia ediyor.  Nedir diyor İstanbul İl Başkanı Fetö ihtisasçısıdır diyor.  Niye? diye soruyorsunuz. Özdağ diyor ki “ Bu şahıs Kazakistan’dayken Fetö’nün bir İş Adamları  derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı’ diyor. Öncelikle Esra hanım bunu Belediye Meclisinde dile getirirken kişiyi düşünmemiz lazım. Sayın Burak Kavuncu Çanakkale damadıdır. Çanakkale’nin önemli ailelerden Akkoyun ailesinin damadıdır.  Kişiler ile ilgili elinizde böyle bir belge varsa gidersiniz, mahkeme orada ve suç duyurusunda bulunursunuz.  Burada 31 tane Belediye Meclis Üyesiyiz. Ben burada Fetö’nün Çanakkale İş Adamları derneği ÇAGİAD’ın  tüm kurumlarını sayarım, akrabaları olanları sayarım, böyle bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Biz kimin fetöcü olduğunu da biliyoruz , kimin Fetö’ye bulaştığını da biliyoruz, olmadığını da biliyoruz. Esra Hanım  sizin de akrabalarınızdan yöneticilik yapanlar vardı.  Ben sizin Kayınpederinizi de bilirim.  Ben size Fetöcü diyenin de karşısında dururum.  Dedirttirenin de karşısında dururum O yüzden biz Burada bir şey söylerken  dikkat edeceğiz. Ben  burada kimin neyi ne amaçla söylediğini biliyorum. Bu polemik Çanakkale’de tutmaz. Ama Genelde tutar.  Ona da millet kararını verir”  dedi.
‘’İFTİRA ATIP KURTULAMAZSINIZ’’
Burak Kunt’un sözlerinden sonra konuyu Özdağ’ın sözlerine çeken Esra Yüksel, “Belediye Meclisimiz ve şehrimizle ilgili hiç hoş olmayan bir itham tüm Türkiye’de yankılanıyor. Bunun ne olduğunu bize bir açıklama yapmanızı istedik. Burada Usulüne uygun bir açıklama yapıyorum.  Ama Burak Beyden belli, o kadar çaresiz ki konuyu saptırıp Esra Yüksel’e getirdi.  Bu da verecek cevabının olmadığını gösteriyor. Bu pilav daha çok su götürür bence bu konuyu burada kapatalım. Her konu bir günde çözülmez unutalım yarın ne olacağını görürüz” şeklinde konuştu.
Yüksel’in söylemine cevap veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Unutmayalım. İftira atıp kurtulamazsınız Bana Ümit Özdağ’ın  Çanakkale Belediyesi ile ilgili, İYİ Parti İlişkisinden dolayı olan imalı  konusunu açınız” dedi .
Bunun üzerine Esra Yüksel “Ben de diyorum ki siz bu şehrin Belediye Başkanı ve zan altında kalan olarak Ümit Özdağ’a sorun ve ispatlamasını söyleyin” dedi. Bunun Üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Ümit Özdağ benim Muhatabım değil. Benim muhatabım Belediye Meclisi. Siz Belediye Meclis üyesi olarak bundan çok üzülmüşsünüz. Bunu gündeme taşıyıp olayı kaşımaya niyetlenmişsiniz. O zaman ben de diyorum ki siz araştırın” dedi.
‘’BİZ ÜMİT ÖZDAĞ’I HİÇ KONUŞMUYORUZ AMA ONA BU KADAR SAHİP ÇIKAN AK PARTİYE’DE HAYIRLI OLSUN’’
Ümit Özdağ’ın istifa sürecine değinen İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Uslu, “Ümit Özdağ partimizin Milletvekiliydi.  Bizim Partimizin İl Başkanımızı ve diğer aksaklıkları, kamuoyu önünde televizyon televizyon gezerek çeşitli  açıklamalarda bulundu ve buna karşılık da  Merkez disiplin kurulumuz ihraç etti.  İhraç usul yönünden dolayı mahkemeden döndü ve yeniden ihraç işlemleri başlamıştı.  Normal usüle uygun olarak ihraç edilecekti.  Yılların kurt politikacısı Ümit Özdağ bunu bildiği için  etrafından da yeni bir parti  kurma çalışmalarını Adana Milletvekili  İsmail Koncuk’la devam ettiği için  bugünlerde ayrılması gerekiyordu ve ayrılırken de ne yapması gerekiyordu, sansasyonel şeylerden bahsetmesi gerekiyordu.  Bizim Belediye Meclisinde kendi aramızda yaşadığımız tartışmayı bile  Türkiye gündemine getirecek başka hiçbir şey bulamıyor demek ki.    Bizim için Ümit Özdağ, eski bir Milletvekilimizdir.  Bizim için bitmiştir. Biz İyi Parti olarak bildiğiniz gibi İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Hanım Grup toplantılarının olmadığı her gün Anadolu’da.  Bütün anketlerin de belirttiği gübi yüzde 15’lerin üzerine çıktık yavaş yavaş  Meral Hanım ve İYİ Parti geliyor.  Biz Ümit Özdağ’ı hiç konuşmuyoruz. Ama ona bu kadar sahip çıkan AK Parti’ye de hayırlı olsun” dedi.
‘’NE ÇANTASI, İHALESİ?’’
 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan  Jülide İskenderoğlu’nun mecliste yaptığı açıklamalarını okudu.
İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Uslu açıklamanın ardından konuşmasına devam ederek, ‘’Ümit Özdağ açıklamasında şöyle diyor ‘Çanakkale Belediye Meclisinde  İYİ Partili Belediye Meclisinin onurunu koruyamadınız ve  belediyelerden gelen’ diyor. Çanakkale Belediyesinden gelen diye bir şey yok. Biz burada üç Belediye Meclis üyesiyiz bize bir çanta gelmedi. Daha bizi komisyonlara almıyorsunuz ne Çantası, ihalesi? ” dedi.
‘’ARTIK SİYASET O KADAR AYAĞA DÜŞTÜ Kİ…’’
Ülgür Gökhan Özdağ’ın açıklamalarını gündeme getiren AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na tepki göstererek “Artık Siyaset o kadar ayağa düştü ki Partiye gerçekten ihanet eden bir adamın  sözlerini Çanakkale Milletvekili alıp Çanakkale Belediye Meclisinde,  Grup Başkanı Esra Hanım da gündeme getiriyor.  Bunun sonucunda da patırtı çıkıyor. Ayıp. Böyle bir şey olabilir mi?  Önce siz çıkacaksınız bu mikrofondan diyeceksiniz ki ‘Ey Özdağ, Çanakkale Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti ya da her hangi bir menfaat sağlamamıştır’ diyeceksiniz.  Bu bir iftiradır Milletvekilimiz de bunu yazarak çok ayıp etmiştir.  Çanakkale Belediyesinde kimseye bir ihale verilmemiştir. 4 tane müfettiş burada kim istiyorsa yarın sabah gitsin görüşsün” dedi.
 
Damla Şener Okdaş