Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale İŞKUR, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çanakkale Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğinde Çanakkale Ayvacık’a bağlı Gülpınar köyünde düzenlenen Çoban/Sürü Yönetimi Elemanı Mesleki Eğitim Kursuna başlayan 25 katılımcı ve program sorumlularını ders gününde ziyaret ettiler.
 
Ziyaret kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale İŞKUR Kurslar Servisi Şefi Aysel Eskici ve Çanakkale KADEM İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aycan Özdil Ortaokulundaki kursu ziyaret edip katılımcılar ve program sorumluları ile görüş alışverişinde bulundular. 
 
Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz: “Hayvan yetiştirmede en önemli arayışların başında çoban mesleği gelmekte. Farklı illerden ve bölgelerden bu arayışa çare aramak yerine kendi yöremizin insanlarına iş fırsatı yaratmayı amaçlıyoruz. Köylerimizde işgücüne katılmayan kadınlarımızı eğitimlerini de sağlayarak istihdama kazandırmayı işbirliği yaptığımız kurumlarımızla hedefliyoruz. Bizlerle birlikte hareket eden Ayvacık İlçe ve Orman Müdürlüğü ve KADEM yetkililerimize teşekkür ediyor, katılımcılarımıza başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi