İl Genel Meclisi Denetleme Kurulu İl Özel İdare ve İlce İl Özel İdare Müdürlüklerinin bir önceki yıl gelir ve giderlerini denetliyor.

İl Genel Meclisi Denetleme Kurulu 9 Ocak tarihinde başladığı denetlemelerine devam ediyor.  Denetleme kurulu Komisyon Başkanı Ali Özkan Aldemir, Başkan Yardımcısı Erdal Güler, Komisyon Üyesi Ömer  Ar, Oktay Aslan ve Saim Yılmaz ilçelere giderek yerinde incelemelerde bulunuyor. İncelemeler doğrultusunda 16 müdürlüğün incelemeleri bitti.
İl Genel Meclisi denetleme kurulu olarak özel idare müdürlükleri ve ilce il özel idare müdürlüklerinin bir önceki yıl gelir ve giderlerini, hesap ve işlemlerini denetleme işlerine başladı. Denetleme programı dahilinde Pazartesi günü Ezine ve Ayvacık ilçeleri, Salı günü Bayramiç ve Yenice ilçeleri, Çarşamba günü Eceabat, Gelibolu ve Lapseki, Perşembe günü ise Biga ve Çan ilçelerinin denetlemeleri gerçekleşecek. 28 Şubat tarihinde ise incelemelerin bitmesi planlanıyor.  İl Genel Meclisi Denetleme Kurulu incelemelerinin ardından Mart ayının 15 ine kadar raporlarını meclis başkanlığına sunacak.  

Bünyamin Nami Tonka