Çanakkale’nin nüfus yoğunluğu haritası belli oldu. Buna göre Çanakkale’nin en kalabalık ilçesi merkez olarak kaydedildi. Nüfusu son 1 yılda en çok artan ilçe ise Gökçeada oldu. Gökçeada’ya özellikle büyük şehirlerden koronadan dolayı göç yaşandığı belirtiliyor. İlçedeki nüfus artışı yüzde 68 oldu.
 
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) nüfus yoğunluğu ve nüfus artış hızı verileri açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Çanakkale Nüfus kayıtlarına bakıldığında ilçe nüfus yoğunluğu sıralamaları yapıldı. Bu kapsamda açıklanan verilere göre Çanakkale’nin en çok nüfusa sahip olan ilçesi merkez ilçe odu. Merkez ilçeyi, Biga ilçesi takip ederken üçüncü sırada ise Çan yer aldı.  Merkez ilçede nüfus 184 bin 184 olarak belirlenmiş iken Biga’da 90 bin 274, Çan ‘da ise 48 bin 376 olarak belirlendi.

EN FAZLA GÖKÇEADA’DA ARTI
Çanakkale’nin yıllık nüfus artış hızına göre en fazla artış gösteren ilçe Gökçeada olarak açıklandı. 10 bin 106 kişinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçede son 1 yıldaki nüfus artışı yüzde 68,2 olarak açıklandı. Gökçeada’yı ise yüzde 21,2 ile Bozcaada takip etti. Öte yandan nüfus artış hızı son 1 yılda en fazla azalan ilçe ise 31 bin 23 nüfuslu Yenice oldu. Yenice’de son 1 yılda nüfus yüzde 25,8 düştü. Yenice’yi yüzde 17,4 ile Gelibolu ilçesi takip etti.
İl genelinde ise nüfus 541 bin 548 olarak kaydedildi. 12 ilçesi bulunan Çanakkale’nin TÜİK verilerine göre nüfus artış hızı ise son 1 yılda 1,1 azaldı.

VİRÜS AKINI
Gökçeada’da yüzde 70 civarında ve Bozcaada’da ise yüzde 20’den fazla nüfus artışı koronavirüse bağlandı. Her iki adaya virüsten kaçanların yerleştiği belirtiliyor. Özellikle İstanbul ve büyükşehirlerden çok sayıda kişi virüsün buralarda az olması nedeniyle göç ettiği belirtiliyor. Buna kısıtlamalar ve yasaklar da gelince vatandaşlar buraya taşınmaya karar verdi. Gökçada’danın köylerinin bile dolduğu ifade ediliyor. Her köyde yıllarca boş kalan evlerin bile satıldığı ve talebin her geçen gün arttığı ifade ediliyor.  

Hülya Öz