AK Parti Çanakkale olağan 6. İl Kadın Kolları Kongresi’nde tek aday olan mevcut başkan Özlem Karadayı yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti Çanakkale olağan 6. İl Kadın Kolları Kongresi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşti. Kongreye AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il kadın kolları kongresi ile ilgili gönderdiği video mesaj gösterildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkan adayı Özlem Karadayı, ‘’25 Ocak 2021’ de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın tebrikleri ile Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Olarak görevlendirildim. Çanakkale İl Kadın Kolları yönetimimizi oluştururken emeğini vermiş ablalarımız, kardeşlerimizi ve görev almak isteyen partili bayan arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve il yönetim kurulu listemizi belirledik. Oluşturduğumuz il kadın kolları yönetimimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hedefimiz çalınmadık kapı girilmedik ev bırakmayarak kadınlarımın dertleri ile dertlenip, sevinçlerine de ortak olacağız. Sadece siyasi alanda değil sosyal alanda ve faaliyetlerde de var olduğumuzu da göstereceğiz” şeklinde konuştu.

‘’ÜLKEMİZİ YİNE GEZİ PARKINA DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR’’
AK Parti Çanakkale milletvekili Julide İskenderoğlu da kongrede söz alarak, “AK Parti bazı partiler gibi sözde değil kadınlara özde önem veriyor” dedi. İskenderoğlu konuşmasına devam ederek, “ AK Parti Kadın Kolları broşür dağıtan, çiçek dağıtan bir kadın kolları değil. AK Parti Kadın kolları bir akademi niteliğinde kadın siyasetçi yetiştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın önderliğinde artık bambaşka bir hareketin içinde birer neferiz. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde 54 tane bayan milletvekilimiz var. Bu milletvekili sayımızdan 46 tanesi kadın kolları yönetim ve başkanlığından milletvekili olan bayan arkadaşlarımız. Normal hayatımızda da bakacak olursak AK Partinin kadına ne kadar önem verdiğini çok rahat bir şekilde görebiliriz. Bazıları, özellikle kendi kadın teşkilatlarının taciz, tecavüz skandallarını yok etmek konuşturmamak için gayret gösteriyorlar. Son bir ayda yaşadıklarımıza bakın her gün muhalefet partisinin bir olayı gündeme geliyor. Oysa biz AK Parti olarak her hafta 2 ya da 3 tesisin açılışını yapmaya devam ediyoruz. Biz pandemi sürecinde esnafımıza yardım etmeye, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Her konuda milletimiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Onlar ne mi yapıyor? Onlar sadece yaptıkları pislikleri örtmek için Boğaziçi üniversitesinde öğrenci gençlerimizi ayaklandırıyorlar. Ülkemizi yine gezi parkına döndürmeye çalışıyorlar. Ve biz o gençlerin, o çocukların anneleri olarak diyoruz ki başaramayacaksınız’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından tek adayı olan AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkan adayı Özlem Karadayı yeniden başkan seçildi.

Hülya Öz