Çanakkale’de koronavirüs salgınına karşı 90 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına yönelik çalışmalar başladı. Sağlık ekiplerince kent merkezi ve ilçelerde evde aşı uygulaması gerçekleştiriliyor.
 
Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de 90 yaş üzeri vatandaşlara aşı uygulamalarına başlandı. Aşı için sağlık ekipleri bizzat evlere giderek koronavirüs aşısını uyguladı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 85 yaş ve üzeri vatandaşların da Sağlık Bakanlığı’nın sistemi üzerinden randevu alarak aşılarını sağlık kuruluşlarında ya da evlerinde yaptırabileceği bildirildi. 85 yaş ve üzeri yanında ikamet eden 65 yaş ve üzeri olanların da bu kapsamda aşı olabilecekleri aktarıldı.
 
Kentte aşılama çalışmalarına ilişkin Yenice Kaymakamlığı uygulamadan fotoğraflarla paylaşım yaparak ilçede 110 vatandaşı aşılama işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı. İlçe Sağlık Müdürlüğünce ilçe merkezi, Kalkım Beldesi ve tüm köyleri kapsayacak şekilde oluşturulan 3 aşı ekibi ile birlikte ilçede ikamet eden 90 yaş ve üzeri ile aynı hanede yaşayan 80 yaş ve üzeri vatandaşların COVID-19 aşılama işlemleri kendi evlerinde yapıldığı bildirildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi