2019 Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka branşında şampiyon olarak Türkiye’ye gurur kaynağı olan İbrahim Çolak 2020 yılında da Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak tarihe adını yazdı. Çolak, bundan sonraki en büyük hedefinin 2021 tokyo olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Kendisini dolaşmayı pek sevmeyen, evcimen birisi olarak tanımlayan başarılı sporcu Avrupa Şampiyonu İbrahim Çolak,  yaptığı spor programından dolayı evde çok fazla vakit geçiremediğini söyleyerek, ‘’Evde durmayı çok özlüyorum. Onun dışında küçüklükten belli hep sporun İçindeyim ve jimnastik hayatımın her alanına yayıldığını ve yönlendirdiği için hayatımın en ön sırasında jimnastik var daha sonra diğer şeyler geliyor. Tabi ahlaklı olma konusu da ben küçüklüğümden beri ailemden ne gördüysem O şekilde büyüdüm ailemden gördüğüm disiplin, jimnastikten gördüğüm disiplin Ve okuldan aldığım disiplin hepsi birleşti ve benim karakterimi oluşturdu aslında bu zeminde gelişti. Ve bence sporcunda böyle olması gerekiyor biri söylemişti hatırlamıyorum babam söyledi galiba sporcu yükseldikçe küçülmeyi bilmeli insan nereden geldiğini unutmaması gerekiyor. Nerelerde geçtiğini bilmesi gerekiyor, bununla birlikte Elde ettiği başarılarla küçüklerine ülkesine örnek olması gerekiyor’’ dedi.

‘’ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞINI BÖYLE ALMAK BENİ MUTLU EDİYOR’’
Avrupa Şampiyonu olduğundaki duygularını aktaran İbrahim Çolak, ‘’ Dünya şampiyonu olduğundaki duyguların aynısını Avrupa şampiyon olduğunda da hissettim. İki yıl üst üste aynı duyguları hissetmek gerçekten bambaşka bir şey. Bu şampiyonluğun verdiği mutluluğu kelimelerle anlatamam gerçekten Onu gerçekten inşallah bu çok o seviyeye gelir bu duyguyu. Gerçekten anlatılmaz yaşanır bir şey her şeyden önce koca Salona istiklal marşını okutmak senden beklentisi olan İnsanların beklentisini karşıladığın için sakatlıktan Sonra kendimi gösterdiğim için buradayım dediğim için Çok mutlu oldum aslında bu yarışma için üzerimde stres baskı vardı. Sakatlıktan dünya şampiyonluğundan çıktığından ötürü bir beklenti vardı bu beklentiyi karşıladığım için çok mutluyum en son puanım açıklandı. Birinci olduğu açıklandıktan sonra üzerimden büyük bir yük kalktı O kadar rahatladım ki belki televizyonda bu yansımamış olabilir ama çok rahatladım.  Ve şükür dedim yani o kadar çok çalışıyoruz o çalışmaların karşılığını böyle almak beni mutlu ediyor’’ dedi.

‘’BU YOLDA KAYBETMEMEKTE KAZANMAK KADAR DEĞERLİ’’
Spora başlayacak olan gençlere tavsiyelerde bulunan Çolak, ‘’ Sporla ilgilenmek güzel mümkünse spora jimnastik sporu ile başlamalarını tavsiye ederim çünkü jimnastik sporların temeli, spor hayatları boyunca kendilerine bir hedef koysunlar ve bu hedef doğrultusunda birçok zorluk çıkacaktır’’ diyerek ‘’ Bu zorlukları aşmanın hedefleri doğrultusunda çok daha çalışmalılar bu zorluklar ne olabilir. Bir sporcunun başına gelecek en kötü şey Sakatlıkla dizinden ayağından bir problem yaşayabilir kendisini bu süreçte iyileşmesine kadar sabırlı olmalı Antrenmanlara devam etmeli hiç olmazsa o ortamda bulunmalı hiçbir şey Yapamıyorsa bile arkadaşlarını izlemeli bu iyileşme sürecine katkı sağlıyor. Ben çokça sakatlık yaşadım, bunlarda bu yolu izledim çok çalışmak önemli ama iyi beslenmek ve dinlenmekte önemli, bunları yaparsa elinde sonunda başarısına ulaşır. Bu yolda her zaman kazanamayabilir. Ama bu yolda kaybetmemekte kazanmak kadar değerli, kaybedince eksikliklerini zaaflarını görebiliyorsunuz’’ dedi.

‘’EN BÜYÜK HEDEFİM 2021 TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARINDA MADALYA KAZANMAK’’
‘’En büyük hedefim olimpiyatlarda madalya almak ve Avrupa ve dünya şampiyonu ünvanın sahip olduğum için bu unvanı mı olimpiyatlarda da korumak istiyorum’’ diyen Çolak, bunan sonraki hedefleri hakkında konuştu. Çolak,  ‘’ Ülkeme orda da Altın madalya kazandırmak istiyorum Şimdi ki en büyük hedefim 2021 Tokyo Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak daha sonra da 2024 Paris Olimpiyat oyunlarını görmek istiyorum, ondan sonra fiziksel durumum bakacağım madalya alacak durumda olursam belki 2028 olimpiyat oyunlarını kendime hedef olarak gösterebilirim. Allah nasip ederse de Tokyo olimpik oyunlarından sonrada özel hayatımda belli adımlar atıp evlilik için hazırlıklar yapmayı planlıyorum’’ ifadelerinde bulundu.

‘’ÇANAKKALE ÇOK SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR ŞEHİR’’
Çanakkale’nin kendisi için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Çolak, ‘’Çanakkale destanı birçok eseri ortaya konuldu, film belgesel animasyon bu da bunun ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Eskiden Çanakkale savaşında dedelerimiz bizler için bugün yaşadığımız rahatlık için can verdiler, onlar sayesinde bugün buradayız. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. En başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına, bundan dolayı bence Çanakkale çok saygı duyulması gereken bir şehir, ayrıca Çanakkale’de Gelibolu'da kız arkadaşım var bu sebepten sıklıkla geldim gayet güzel bir şehir’’ dedi.
 
Mehmet Kuzey