Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 98’inci yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 98'inci yıldönümü dolayısıyla Türkiye’nin birçok ilinde anma programı gerçekleştirildi.
Çanakkale’de de Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları Zübeyde Hanımı ölümünün 98'inci yıldönümü dolayısı ile Halk Bahçesi’nde bulunan Zübeyde Hanım büstünün önünde bir anma  programı düzenledi. Anma program 98 yıl önce hayatını kaybeden Zübeyde Hanım için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından büst önüne CHP Merkez ilçe Kadın Kolları tarafından çelenk sunuldu.

‘’MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİR TÜRK ANASININ ESERİDİR’’
CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesli Şahin, günün anlam ve önemine binaen anma programında bir konuşma yaparak,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım 14 Ocak 1923’te hayatını kaybetmiştir.  Ölümünün 98’inci yılında kendisini saygıyla anmak için CHP Merkez İlçe Kadın Kolları yönetimi olarak anma programı gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde hanımı topluma kazandırdığı için  de bir defa daha  kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.  Atamızın yetişmesinde Zübeyde Hanımın büyük rolü olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk bir Türk anasının eseridir.  Atamızın kadınlara ve kadın haklarına verdiği önem,  vurguladığı saygı, çocukluk döneminde annesiyle olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

TÜRK ANNELER DERNEĞİ DE ÇELENK SUNDU
Anma programında Türk Anneler Derneği de heykele çelenk sundu.  Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 98’nci yıldönümü. Toplanmamızın amacı budur. Kendilerinin ruhu şad olsun, saygıyla, rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal’in annesi, Türk Anneler Derneği’nin ve Türk kadınlarının örnek annesi. Ne mutlu Atamızı doğuran anneye, ne mutlu ona sahip olan Türk milletine” dedi.

Muzaffer Cirtel