Meteoroloji'den Çanakkale’ye turuncu kod uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Cuma ve cumartesi günü için kar yağışı uyarısı verildi.

Meteoroloji yeni haftanın raporunu yayınlarken,  Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından meteorolojik uyarı yapıldı.  Gün boyu etkisini gösterecek şiddetli fırtına ve sağanak yağış için turuncu kod uyarısı yapan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü,  fırtına için, “Çanakkale’de Beklenen Kar Yağışlarına Dikkat!” başlığı altındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale’de beklenen kar yağışlarının, yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar Lapseki, Biga, Çan, Yenice ve Bayramiç ilçelerinde kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir ”

TURUNCU KOD VERİLDİ
Meteoroloji tarafından paylaşılan 'Türkiye İçin Uyarı Durumu' haritasında; Çanakkale için yer yer turuncu kod uyarısı verildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale’de etkisini gösterecek yer yer turuncu kodlu uyarı için vatandaşların önlemlerini alması adına bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilerde turuncu kodlu hava durumu için şu tanım yer aldı: ‘’Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir’’
Çanakkale’de genel olarak uyarı geçilmesine rağmen kar yağışının ilçelerde daha etkin olması bekleniyor. Kar; Lapseki, Bayramiç, Çan, Yenice, Biga ilçelerinde etkisini gösterecek.

EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR!
Öte yandan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından bir uyarı daha geldi. Uyarıya göre; ‘’Ege Denizi'nde Bugün (15.01.2021) ilk saatlerden itibaren, kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir’’ denildi.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çanakkale’de bugün ve yarın kar yağışı etkisini gösterecek.  Pazar gününden itibaren yerini bulutlu havaya bırakacak. Sıcaklık değerleri -5 dereceye kadar düşecek. En yüksek hava sıcaklığı ise 6 derece olacak. Bugün ise hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece arasında seyredecek.       

Mehmet Kuzey