Eski vali Orhan Tavlı döneminde başlayan Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Belediyesi arasındaki soğukluk, Yeni Vali İlhami Aktaş’ın gelmesi ile beraber normalleşme adımları atılmıştı. İlk olarak geçen yıl Temmuz ayında belediyi ziyaret ederek buzları eriten Vali Aktaş, ikinci kez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Bu ziyaret ile kentin zirvesindeki ilişkilerin normale dönmesi olarak yorumlandı.
 
Bakanlar Kurulu Kararı ile 2016 yılında ilk kez vali olarak Çanakkale’ye atanan Orhan Tavlı, kentte göreve başlamasının ardından Valilik ile Çanakkale Belediyesi arasında soğukluk başladı. Geçen süre içinde bu soğukluk daha da arttı. Eski Vali Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya gelmemeye çalıştı. Birçok kez Çanakkale Belediyesi’nin bazı birimleri hakkında soruşturma izni de verilmesi ile iki kurum arasında bağ tamamen koptu.
Vali Tavlı ve Başkan Gökhan arasındaki soğukluk ve sorunlar zamanla Valilik ve Belediye arasındaki soruna dönüştü. Bu sorunlar aynı zamanda valiliğe bağlı müdürlükler ve belediyeye bağlı birimlere de yansıdı. Bu sorunun gittikçe büyümesi ile birçok alanda kentte yapılması gerekenler sorunlar nedeniyle yapılmadı. Bu sorunlar yetki kullanımına kadar da gitti. Çanakkale Valiliği izni ile Çanakkale Belediyesi’nin bazı birimleri hakkında inceleme ve soruşturma da yapıldı.
 
SON RAUND ÇADIR TIR’I OLDU
Eski Vali Tavlı ile Başkan Gökhan arasında yıllarca devam eden sorunların son raundu ise görsel tanıtım çadırını taşıyan TIR oldu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı projesi kapsamında Çanakkale Valiliği talimatı ile Haliç Medya Organizasyon Şirketi tarafından İskele Meydanı’na kurulmak istenen görsel tanıtım çadırı taşıyan TIR, dubalar kırılarak iskele Meydanı’nda izinsiz olarak kurulmak istenmişti. Haziran Ayı’nda bu olayda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan iskeleye gelerek müdahale etti. 850 metre kare büyüklüğünde 9 metre yüksekliğinde olan çadırın dubaların sökülerek meydana sokulması sonrası Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve zabıta ekipleri çadırın getirildiği tırdan indirilerek kurulmasına engel oldu. Daha sonra Başkan Gökhan ile eski Vali Tavlı arasında yapılan telefon görüşmesi sonucu çadır Hamidiye Tabyası’na kuruldu.
 
VEDA ETMEDEN GİTTİ
Bu TIR olayı da Başkan Gökhan ile Tavlı arasındaki son görüşme oldu. Dört yıl önce iadeyi ziyarette bunmasının ardından belediyeye hiç gitmeyen Tavli,  Muğla’ya tayini çıktıktan sonra kentte ayrılırken bile veda ziyaretinde bulunmadı.

4 YIL SONRA VALİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Geçen yıl Haziran ayında görevine başlayan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a Temmuz ayında iade-i ziyarette bulundu. Vali Aktaş’ın ziyareti, 4 yıl aradan sonra bir valinin belediyeyi ziyaret ettiği de ortaya çıktı. Bu ilk görüşme Valilik ile Belediye arasında uzun süre devam eden sorunların da son bulması olarak yorumlanmıştı.
 
İKİNCİ ZİYARET
Dört yıl aradan sonra belediyeyi ziyaret eden vali olarak bilinen Vali İlhami Aktaş, dün yine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali İlhami Aktaş'ı ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Vali Aktaş ve Başkan Gökhan hem kentteki proje ve faaliyetler hem de güncel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu bilgisi belediye tarafından verildi.  Ziyaret, karşılıklı sohbetle sona ererken, ilin zirvesindeki ilişkinin de normale dönmesi olarak algılandı.
 
Muzaffer Cirtel