Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Çanakkale'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda okullarda bayrak töreni düzenlenerek, İstiklal Marşı okundu.

Pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime ara veren okullarda Haftanın ilk günü ve Cuma günü okulların eğitiminin bitiminde okunan İstiklal Marşı okunmamaya başlamıştı. Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un tüm Türkiye'ye çağrı yaparak il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00'da yöneticiler ve halihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, öğrenci, öğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik etmek için davet etmişti.  81 ilde olduğu gibi Çanakkale'de de Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda okullarda bayrak töreni düzenlenerek, İstiklal Marşı okundu.

MÜDÜR FERHAT TÖRENE KATILDI
Türkiye’deki tüm okullarda İstiklal Marşı töreni düzenlenirken Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz'ın katılımıyla Mustafa Kemal İlkokulu'nda da bayrak töreni düzenlendi. Törende okul yöneticileri ve öğretmenler, saat 10.00'da İstiklal Marşı'nı okudu, Türk bayrağı göndere çekildi. 

BAKAN SELÇUK ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Selçuk bir talimat vererek 81 ildeki tüm okullara çağrıda bulunmuştu. O çağrıda şu ifadelere yer vermişti; "Milli Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşımızı 7'den 77'ye hep birlikte söylerken buluşalım. 11 Ocak Pazartesi saat 10.00'da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşımız yayımlanacak"

Arzu Baladur