Aralık ayı başından beri uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birlikte hafta sonu kurulan pazarlar hafta içi kurulmaya başlandı. Kısıtlama öncesi bu yeni yılın ilk Cuma gününde de Pazar yoğun ilgi gösterildi.
Koronavirüs sebebiyle 20  binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bulaş riskini azaltmak adına Bakanlık yeni tedbirler aldı. 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşların toplu taşıma kullanamaması sebebiyle ilimizde hem pazardaki sosyal mesafe hem de vatandaşların ürünlere erişimini kolaylaştırmak Pazar esnafını da mağdur etmemek adına hafta sonu kurulan pazarların hafta içi kurulmasına karar verildi.  Hal böyle olunca Esenler Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesinde yer alan pazarlar için düzenlemeler yapıldı. İsmetpaşa Mahallesinde Salı ve Cuma olmak üzere 2 gün Pazar kurulmasına karar verildi.  Esenler  Mahallesinde ise Çarşamba  günü kurulma kararı alındı.

İsmetpaşa Mahallesinde yeni yılın ilk Cuma Pazarı kuruldu. Yine hafta sonu kısıtlama öncesi vatandaşlar Cuma pazarına ihtiyaçlarını gidermek için akın etti. Sabahın erken saatlerinden akşam saatine kadar vatandaşlar pazarda doluluk yarattı. Pazar esnafları ise tezgâhını kendi yerinde açtığı için memnuniyetini dile getirdi. Satışların Cuma günleri iyi olduğunu paylaştı.

PAZARDA HAREKETLİLİK OLDU
Hafta sonu kısıtlama öncesinde vatandaşlar pazarlık alışverişlerini tamamladı. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen pazara fiyatların uygun olması, ürünlerin taze olması sebebiyle vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Pazarcılar yoğunluktan memnun olduklarını belirtti.

FİYATLAR  AYNI KALDI
Pazarda fiyatlar; domates 6,taze soğan 2, kırmızı lahana 5, ıspanak 6, havuç 4, kabak 7, patlıcan 5, limon kilo 3, turp 5, marul 3, fasulye 10,  kapya biber 13, muz 9, elma 5, mandalina 4 TL civarında satıldı.

Hülya Öz