Ocak ayı Belediye Meclis toplantısı Parion Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile İyi Partili Meclis Üyesi Burak Kunt arasında yaşanan tartışma, yılın ilk meclisine damgayı vurdu.

Belediyenin Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısı Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak Parion Otel toplantı salonda gerçekleştirildi.  Parion Otel Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantının gündeminde ise bu ay İYİ Partili Meclis Üyesi Burak Kunt ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sözlü tartışması yer aldı.

‘’HEPİNİZİ KINIYORUM VE SİTEM EDİYORUM’’
Gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Burak Kunt, İYİ Partinin Komisyonlara alınmamasına yönelik sitemini dile getirdiği konuşmasında  “Hepinizin bildiği gibi 14 aydır İmar ve bütçe komisyonlarına İYİ Parti olarak bir temsilci sokamıyorduk.  Geçtiğimiz ay itibari ile bu komisyonlara tekrar davet edildik.  Başkanım bunu daha önce de sizden rica etmiştik ve en son görüştüğümüzde de söylemiştik.  Teşekkür ediyorum öncelikle size sonra da 19 Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma Artık biz de Çanakkale halkının İmar konuları ile alakalı doğrudan bilgi alabileceğiz.  Biz bugünden tam 14 ay önce doğruları söylediğimiz için yanlışları dile getirdiğimiz için sadece ama sadece Çanakkale Halkının hakkını savunmak istediğimiz için bu komisyonlardan adeta atıldık.  Bize bir bildirim bile yapılmadı. Bizi telefonla bile aramadınız.  Komisyonlar aynen devam ederken bizim hiç haberimiz bile olmadı.  İşin ilginç kısmı şu ki 19 senedir iktidarın Antidemokratik uygulamalarını eleştiren, her söyleminde çoklu aklın değil, toplu aklın egemen kılınması gerektiğini söyleyen sosyal demokrat 19 Belediye Meclis üyesi arkadaşım birkaç istisna dışında ya onay verdiler, ya da sessiz kaldılar.  Değerli arkadaşlar hepinizi kınıyorum ve sitem ediyorum. Lütfen bu sitemimizi düşününüz”  ifadelerini kullandı.

ESRA YÜKSEL’DEN ÖZÜR DİLEDİ
Meclis Üyesi Kunt, konuşmasına devam ederek, “Esra hanım  (AK Parti Grup Başkanvekili) sizden özür dilerim. Bu tür uygulamaları bir tek siz yapıyorsunuz zannediyordum.  Yanılmışım. Bu bir partinin problemi değilmiş. Bu, milletin kendisine verdiği gücü ele geçirdiğinde ve eleştiriye  olan tahammülsüzlüğün gücüymüş  vukuatli bir problemdir. Hepimizin  bu konuda birlikte partiler olarak  mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum.  O yüzden özrümü şahsım adına kabul ediniz” dedi.

‘’SİZ BİZİ SUSTURAMAZSINIZ’’
İYİ Parti Belediye Meclisi Kunt,  partisinin kurulduğu günden bu yana yaşadığı zorluklara da değinerek “Benimle beraber 31 Belediye Meclis Üyesiyiz.  Biz İYİ Parti olarak kurulurken çok ciddi mücadeleler verdik’’ diyerek, ‘’Siz bizim sesimizi kısabilirsiniz, komisyonlardan atabilirsiniz ama İYİ Parti gene konuşuyor.  Bizim salonlardaki ışıkları kapatabilir, seçime de sokmayabilirsiniz ama bir şey yapamazsınız, siz bizi susturamazsınız.  Çünkü her koşulda bu milletin hakkını savunmaya devam edeceğiz.  İnandığımız doğrultuda yürüyeceğiz siz merak etmeyin.  Ama biz İktidar olduğumuzda kanunlaşmayacağız.   Kanunlaşan bizden olsa da dimdik duracağız ve bunun karşısında mücadele edeceğiz.  Çünkü kimden diye bakmayacağız. Haklı mı, haksız mı diye bakacağız.  Bizim görevimiz bu ve biz bu yolda siyasete çıktık” şeklinde konuştu.

‘’BU 14 AYIN ÜZÜCÜ OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM’’
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt, CHP Grubuna sitemlerini ileterek, ‘’Siz bizim için çabalamadınız ama biz sizi koruruz. Biz iktidar olduğumuzda bugün bu konuştuklarımızı unutmayacağız.  Yanlış anlamayın ben bugün İYİ Parti ya da İYİ Partililer için konuşmuyorum.  Ben bugün burada 30 tane Belediye Meclis üyemizin evlatları için konuşuyorum.  Olur da benim iki yaşındaki oğlum bir gün bir siyasi partide siyaset yapmak ister ve o siyasi partisi olmayabilir. İşte o gün sizin evladınız da benim evladım da  bugün yaşadığımız bu haksızlığa maruz kalmasın diye ben bunları söylüyorum.  Ben 30 Belediye Meclis Üyesi arkadaşıma ve özellikle 19 Cumhuriyet Halk Partili üye arkadaşıma söz veriyorum  siz bizim için çabalamadınız ama ben size söz veriyorum  biz İYİ Parti olarak, sizin ve evlatlarınız için mücadele edeceğiz ve yanınızda olacağız.  Bu 14 ayın üzücü olduğunu belirtmek istiyorum ve inşallah bir daha bu durumla karşılaşmayız” dedi.

‘’İYİ PARTİNİN VARLIĞI CUMHURİYET HALK PARTİSİ SAYESİNDEDİR’’
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Meclis Üyesi Burak Kunt’un sözlerine yanıt vererek,  “Ben Komisyon Başkanı değilim ama bir şey hatırlatırım İYİ Partinin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi Sayesindedir.  Didem hanım Grup Başkan Vekili Olduktan sonra yaklaşımı gösterdi  bu iş çözüldü. Demek ki üslup meselesi. O üslubu siz bozdunuz ama Didem hanım bu konuyu çözdü.  Onun için siz bu konuyu söylediniz deşarj oldunuz ve karnınızın şişini indirdiniz.  Komisyonlarda da siz adaba uygun hareket etmediğiniz için arkadaşlarınız sizin katılmamanızı talep etmişler.  O konu bitti” şeklinde konuştu.

ADAP SÖYLEMİ YENİDEN TARTIŞMA YARATTI
Başkan Gökhan’ın  ‘adaba göre davranamamışsınız arkadaşlarınız hep senden şikayetçi’ sözleri üzerine mecliste tartışmalar yeniden alevlendi.   İYİ Partili Burak Kunt cevap vererek“ Ben adabımı iyi bilirim, bir Çanakkale evladıyım.  Benden şikayetçi olmaları doğal çünkü kimse doğruları duymak istemiyor.   Ben orda Çanakkale halkını ve esnafını savundum ve birilerinin kayrılmamasını sağladım” dedi.

‘’ÇANAKKALE’DEKİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ VE İYİ PARTİ İTTİFAKINI ZEDELEDİNİZ’’
Karşılıklı diyalog şeklinde geçen  Belediye Meclisinde Gökhan, “Çok fazla polemik yapabilme becerisi olan genç bir arkadaşımızsın.  Siz herhalde siyasette ilerlemek istiyorsunuz.  Bu konuyu kapatın. Sonunda bu üslubunuz sizi hep dışta bırakıyor.  Devam edecek olursanız gene dışta kalırsınız.  İmar komisyonu, bütçe komisyonlarımız bir azmi içerisinde gider.  Siz o nizamı bozduğunuz için İYİ Partili arkadaşların hakkını da yedin.  Ve siz buna neye mal oldunuz biliyor musunuz? Çanakkale’deki Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakını zedelediniz. Cumhuriyet Halk Partisinin demokratik anlayışı gereği var olduğunuzu söylüyorum” ifadelerinde bulundu.

‘’ 5,5 MİLYON İYİ PARTİLİYE HAKARET EDİYORSUNUZ’’
Başkanın bu sözlerine İYİ Partili Burak Kunt tepki göstererek “Biraz önce İYİ Partinin Cumhuriyet Halk Partisi  tarafından var olduğunu söyleyen siz mi  söylüyorsunuz bunu?  Şu anda 5,5 milyon iyi partiliye hakaret ediyorsunuz.  Bu partiyi 5,5 milyon insan kurdu” dedi.

İYİ PARTİLİLER 2. OTURUMA KATILMADI
Kunt ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında karşılıklı diyaloglarla süren meclis toplantısında yaşanan gerginlikten sonra İYİ Parti grubu meclisin ikinci oturumuna katılmadı. 

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan Belediye meclisinin Ocak ayı gündemine oturan Başkan Ülgür Gökhan ile İYİ Partili Burak Kunt arasında yaşanan sözlü tartışma ile ilgili İYİ Parti grubundan bir açıklama geldi. İşte o açıklama; “Konuşmayı yapan seçimlere birlikte girdiğimiz ve bundan dolayı tarihinin en yüksek oyu ile seçilen belediye Başkanı. maalesef demokrasi bazı bedenlere yük gelebilir belkide kendi çıkarları için millet ittifakı iki partimizin ve kıymetli genel başkanlarının ülke yararına atmış olduğu adımları anlamamış olabilir. Bu söylem Cumhuriyet Halk Partisi ve ona gönül veren teşkilatların da anlamlandıramadığı bir söylem olmuştur. Biz Çanakkale İyi Parti olarak konunun önemine binaen her iki parti genel merkezlerimizi bildirdik. Şimdi Çanakkale CHP il başkanlığından belediye Başkanı adına bir açıklama ve yaptırım beklemekteyiz. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağız kamuoyuna saygılarımızla”
 
Bünyamin Nami Tonka