Lapseki Devlet Hastanesi'nde yeni doğanların bilirubin düzeyi (Sarılık) kan almaya gerek olmadan, Transkütan Bilirubin Ölçüm Cihazı ile anında tespit edilebiliyor.

Yeni Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gizem Durmaz'ın göreve başlaması ile birlikte, tekrar bebek seslerinin duyulmaya başladığı Lapseki Devlet Hastanesi'nde, yeni doğan bebeklerde kan alımına gerek olmadan sarılık seviyesi Transkütan bilirubin ölçüm cihazı ile hızlı bir şekilde tespit edilebiliyor. Normal ve sezaryen doğumların başarıyla gerçekleştirildiği hastanede, yeni kullanılmaya başlayan bu cihaz sayesinde, yeni doğanlarda acısız, kolay, güvenli ve hızlı bir şekilde sarılık tespiti yapılabiliyor.

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uz. Dr. Hilal çetin tarafından yeni doğan muayenesi sırasında sadece saniyeler içinde bebeklerin sarılık düzeyi belirlenmiş oluyor. Böylece yeni doğan sarılığının değerlendirilmesi ve takibinde kan alınmak suretiyle gerçekleştirilen, total serum bilirubin düzeyi yöntemindeki ağrı ve enfeksiyon riski de ortadan kalkmış oluyor.


Kaynak: Haber Merkezi