Çanakkale Ticaret Borsası tarafından, TOBB ve Ziraat Bankası güç birliğiyle, kurumsal kartla tedarikçi finansmanı ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya alınan, “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) geçen gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla protokolü imzalanan, “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Ziraat Bankası Çanakkale Şube Yöneticisi Mehmet Çimen, Kordon Şube Yöneticisi Tahir Ceylan’ın da katılım sağladığı toplantıda Troya Caddesi Şube Yöneticisi Ali Baz tarafından proje ile ilgili sunum yapılarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan S.Kaya Üzen; TOBB ve Ziraat Bankası arasında imzalanan projenin, ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı sağlayacağını söyledi.

“GÜVEN ORTAMINI SAĞLAYACAK BİR SİSTEM”
Projenin, tedarik zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştıracağını belirten Başkan Üzen, “Üretim ve ticaret zincirinin tüm halkalarını destekleyen alıcı ve satıcı arasında büyük bir tedarik zinciri oluşturarak kurumsal kart vasıtasıyla özel fiyatlama ve vade avantajıyla finansmanın akışını öngörülebilir hale getiren bir sistemi TOBB ve Ziraat Bankası güç birliği yaparak uygulamaya aldı. 10 Aralık’ta lansmanının yapıldığı Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi tanıtım toplantısının hemen akabinde,  Borsamız ve Ziraat Bankamız işbirliğinde protokol imzaladık ve özellikle finansman akışına verdiği destek nedeniyle üyelerimizin daha fazla bilgi sahibi olmasını arzu ederek bu bilgilendirme toplantılarını düzenleme kararı aldık. Hem özel fiyatlama, hem vade ve belki de en önemlisi güven ortamının sağlanacağı bu sistemle finansman akışı konusunda doğru bir planlama yapılarak ekonomik faaliyetlerin devamlılığına destek sağlanacaktır. Nefes Kredisi gibi finansmanda bir kez daha inovasyon sağlayan bu uygulamaya emeği geçen başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’a teşekkürü borç biliyorum. Üyelerimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi