Dijital Gösterim Merkezi’nde her ay yeni gösterimler yapılıyor. Aralık ayı boyunca Dijital Gösterim Merkezinde Mevlana anılacak.

Dijital Gösterim Merkezi, 15 Temmuz’dan beri Anadolu Hamidiye tabyası içinde ziyaretçilerine gösterim yapıyor.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Çanakkale haricinde Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da da hizmet veren Dijital Gösterim Merkezleri her ay farklı programla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Dijital Gösterim Merkezi,  Aralık ayı boyunca 747’inci Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mevlana’yı anlatacak. Mevlana’nın yanında Roketsan, Karabağ Zaferi ve pandemi döneminde Türkiye atılımları da gösterilmeye başlandı.

GÖSTERİM MERKEZİNDE ENGELSİZ GÖSTERİM
Pek çok şehirde hizmet veren Çanakkale’de de Anadolu Hamidiye Tabyası içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dijital Gösterim Merkezi beş bölümden oluşuyor.  Dijital Gösterim Merkezinin ilk bölümünü fuaye alanı oluştururken ziyaretçiler, fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alabiliyor. Aynı zamanda Üç Boyutlu Resim Deneyimi de bu bölümde ziyaretçilerini karşıladı. Engelleri ortadan kaldırarak, görme engelli yolu bulunan gösterim merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için de işaret dili ile anlatım mevcut.

4 GÖSTERİM YER ALIYOR
Beş bölümden oluşan Dijital Gösterim Merkezinin ikinci bölümünde yer alan 360 video deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. 360 video deneyim alanında, Mevlana anlatılıyor.
360 derece video deneyim alanından hemen sonra ise video haritalama gösterimi yer alıyor.  Video haritalama gösteriminde roket sanayi hakkında bilgiler verilerek El-Cezeri’den günümüze Anadolu’da bilimsel faaliyetlerin yer aldığı bir video gösterilerek Roketsan tanıtıldı.
Üç Boyutlu Resim Deneyimi bir diğer adıyla Hologram gösteriminde ise Türkiye ile Azerbaycan arasındaki "iki devlet tek millet" ülküsünden hareketle, Azerbaycan’ın Dağlık Karabagˆ ‘ı almasıyla ilgili bir anlatım yer aldı.
Gösterimler Anadolu Hamidiye Tabyası içerisindeki Dijital Gösterim Merkezinde Aralık ayı boyunca sürecek.

Hülya Öz